Måske årets unge landmand: Kan ikke følge med efterspørgslen på øko-grise

Da Henrik Bovbjerg besluttede sig for at producere opformerings-grise til økologer løb han en betydelig risiko. I dag kan han ikke følge med efterspørgslen.

For de fleste landmænd handler det om at producere så effektivt som muligt og sælge til den pris, som man kan få for sine produkter.

Henrik Bovbjerg skal være effektiv. Men han står også selv for salget af de avlsdyr, han laver til økologiske griseproducenter i Danmark. Derfor ved han, hvordan det går med afsætningen. Svaret er kort: Godt!

I samarbejde med Bertel Hestbjerg, der er den største producent af økologisk grisekød i Danmark, har Henrik Bovbjerg satset på Topigs Norsvin, der har et lidt andet avlsmål end Danbred, der ellers dominerer det danske marked.

Topigs Norsvin viste sig ekstremt velegnede til økologisk produktion. Men de er også på vej ind i den konventionelle produktion med dyr fra en bedrift, som Henriks bror, Bertel Bovbjerg, driver i sammarbejde med Henrik.

Forklaringen er blandt andet, at hver so får færre grise, som til gengæld er mere levedygtige. Det er med til at opfylde nogle af de krav, der formentlig fremover vil blive stillet til produktionen af grise.

Mød Henrik Bovbjerg, der er kandidat til titlen som 'Årets unge landmand' i denne video, og læs mere om ham i Landbrugsavisen nr. 41.


Henrik Bovbjerg havde ikke arbejdet med økologiske grise før han startede opformeringsbesætningen ved Give i Midjylland. Foto: Torben Worsøe

Emneord

Top2

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle