Naturli' Foods præsenterer nyt ærteprotein

Naturli' Foods forventer at nyt ærteprotein i granulat vil dominere plantebaserede fødevarer globalt set om tre til fem år.

Fra den 5. til den 9. oktober viser Naturli' Foods et nyt ærteprotein i granulat frem på Anuga Messen

Naturli’ Foods forventer ærteproteinet, der har fået navnet Pea'f, vil dominere plantebaserede fødevarer om tre til fem år.

Hele verdens fødevarebranche kigger forbi Anuga når de skal spotte fremtidens fødevarer. Derfor er præsenterer Naturli’ Foods en række nyheder ud over Pea'f på messen.

”Messen er og har været vigtig for os med hensyn til at vise vores produkter frem globalt og komme ud på nye markeder. Naturli’ har rødder tilbage til 1988, og indtil for to år siden var vi kun i Danmark. Nu er vi på 16 markeder med vores plantebaserede produkter, så Anuga er et vigtigt udstillingsvindue ud mod resten af verden", siger Henrik Lund, direktør i Naturli’ Foods.

Naturli’ Foods har udviklet og fået rettighederne til at sælge Pea'f på verdensplan. Udviklingsarbejdet med ærteproteinet er sket i samarbejde med Nisco og Nakskov Mill Foods, og ærteproteinet skal fremstilles i Danmark. 

Kan erstatte sojaprotein i fødevarer

Det nye ærteprotein i granulat kan erstatte tekstureret sojaprotein i fødevarer. Naturli’ anvender allerede selv Pea'f til deres 100 procent plantebaserede produkter som plantepølser, The Burger og Chick Free.  

"Det nyudviklede ærteprotein er verdens stærkeste og har et enormt markedspotentiale globalt set,” siger Henrik Lund.

Han forventer, at det nye ærteprotein globalt set vil dominere plantebaserede fødevarer om tre til fem år. Han begrunder potentialet med, at ærteprotein er yderst rig på proteiner og er fri for både GMO og gluten.

Naturli’s ærteprotein udmærker sig ved unikke egenskaber med hensyn til tekstur og den modstand, man oplever, når man tygger en fødevare, der indeholder ærteproteinet. 

På verdensmarkedet stiger efterspørgslen efter proteiner generelt, og det vil stige markant i de kommende år i takt med den globale befolkningstilvækst. Desuden stiger markedet voldsomt i disse år efter plantebaserede fødevarer.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle