"Nogle kalder os græsnørder"

Der er styr på selv den mindste detalje for der er forskel på god wrap, når det er til heste i forhold til når det er til køer.

"I hestebranchen, i modsætning til kvægbranchen, snakker vi mere tyggetid end grovfoderværdi, fordi en del heste ikke har brug for et højt protein- og energiindhold, og derfor kan wrap fra andet slæt være mere passende end første slæt. Det handler om det rigtige grovfoder til hvert enkelt hestehold, og det er en af de store forskelle på at producere til heste frem for kvæg", siger Rolf Vestergård, men det er ikke alle hesteejere, der ved, hvad de har brug for og der har vi også en rolle, konkluderer han.

Analyser af alt

Hos Vestergård Forage tager man grovfoderanalyser af alt, hvad der produceres, og det er vigtigt for Rolf Vestergård, at han kan stå på mål for produktet.

De 140 hektar græsmarker er delt op efter græstyper, og ballerne bliver lagt i stakke efter, hvilken mark de kommer fra og hvilket slæt. På den måde ved Rolf Vestergård præcis, hvilket produkt kunden har fået. Kunderne er listet i et excelark med angivelse af, hvilken mark de har fået wrap fra, fra hvilket slæt osv.

Der bliver desuden taget jordbundsanalyser fra alle marker i samarbejde med en plantekonsulent, og konsulenten laver så en gødningsplan, der opererer med tre forskellige gødningstyper.

"Vi hælder ikke bare gylle fra naboen på vores marker", siger Rolf Vestergård.

Det hele sker for at sikre en ensartethed i grovfoderet året igennem, og på den måde får grovfoderanalysen en høj værdi i foderplanen, fordi der er helt styr på indholdet.

"Nogle kalder os græsnørder", siger Rolf Vestergård.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle