Nu gik det ellers lige så godt: Dansk svinenotering får baghjul af europæiske konkurrenter

Europæiske konkurrenter sætter Danmark på svinenoteringen. Førstepladsen er igen langt væk.

For blot nogle få uger siden indtog Danmark førstepladsen for svinenoteringen blandt de fem store europæiske svinenationer, men siden har de europæiske konkurrenter skruet op for noteringerne, alt imens den danske noteringen er gået den anden vej.

Det koster nu placeringer på ranglisten over de største europæiske svinenationer, der kan levere den bedste svinenotering.

Med en notering på 1,910 euro pr. kg er Danmark blot et mulehår foran Frankrig, der indtager femte- og sidstepladsen med 1,904 euro pr. kg.

I sidste uge var Danmark på andenpladsen, men er i uge 50 overhalet af Tyskland med 1,976 euro pr. kg og Holland med 1,914 euro pr. kg.

Tyskerne har sat noteringen op i uge 50, mens Holland ikke har rykket på noteringen. Det er derimod faldet for den danske notering fra 1,950 til altså 1,910 euro pr. kg, der gør, at hollænderne går forbi den danske notering og indtager tredjepladsen på ranglisten.

Spanien indtager med en ny stigning fra 1,959 til 1,980 euro pr. kg for anden uge i træk førstepladsen for svinenoteringen.

"De europæiske slagtesvinemarkeder ser også i denne slagteuge overvejende positive ud. De fleste noteringer steg igen lidt, men til et meget højt niveau. Tyskland viste vejen med en stigning på tre cent", bemærker Markus Fiebelkorn, markedsanalytiker hos Danske Svineproducenter i en markedskommentar, og fortsætter:

"Der har i de forgangne uger været godt gang i kødhandlen, og især pga. eksporten til Kina har der været knaphed på varer. Foruden Tyskland kunne Belgien, Spanien og Østrig hæve deres noteringer i lignende størrelsesordning. I Frankrig og Holland ser noteringerne ud til at have nået et foreløbigt højdepunkt".

Markus Fiebelkorn ser positive takter ind i januar, hvis man tager de danske svinebriller på.

"Prisfaldet i Danmark må betragtes som værende koblet fra de øvrige aktuelle markedsaktiviteter og var allerede meldt ud i begyndelsen af november. Set fra det største danske slagteri Danish Crowns perspektiv er udsigterne for januar dog rigtig gode, fordi slagteriet allerede har solgt store mængder til Kina i første kvartal af 2020", anfører han.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle