Ny Fendt høster rajgræs for første gang

Hos S.N Agro i Brande har de været spændte på, hvordan deres nye Fendt-mejetærsker ville klare høsten.

Hos S. N. Agro i Brande kom høsten af rajgræs for alvor i gang i sidste uge. Det skete ved hjælp af bedriftens nye Fendt hybridmejetærsker, som de købte sidste år. 

"Vi har været spændte på, hvordan vores nye Fendt hybridmejetærsker klarede høsten af rajgræs. Men det går rigtig godt indtil videre. Den har en god kapacitet, og skærebordet klipper græsset godt af," fortæller Jacob Sig Hansen, der ejer bedriften sammen med sine forældre, Jens Jørgen og Helle.

Sammen driver de 720 hektar, hvoraf 230 hektar er med kartofler til mel- og pulverproduktion. I resten bliver der dyrket vårbyg, rajgræs, vårraps og hestebønner. Derudover har de en svineproduktion med 500 søer hvoraf de selv feder 6000 grise til slagt. Resten sælges ved 30 kg.

"Den helt store joker i år er de knap 20 hektar hestebønner, vi skal høste hen i september. For det første bliver det rigtig spændende at se, hvad de giver, også er vi også spændte på, hvordan høstmaskinen klarer dem," oplyser Jacob Sig Hansen.

I Brande er de som i resten af landet også godt trætte af det våde danske sommervejr.

Gård var ubeboet i 30 år - nu købt af fond 10. december · 10:00

"Vi kunne godt bruge noget bedre vejr i en længere periode, da vårbyggen er ved at være moden, og vi mangler også stadig at høste lidt frøgræs," afslutter Jacob Sig Hansen.

Med de indsendte billeder deltager Jacob Sig Hansen i Skyd høsten bedst. I Skyd høsten først mangler blot havre på nuværende tidspunkt. Vil du også deltage i konkurrencen? Så klik her

Skyd Høsten er et samarbejde med Gjensidige. Tjek din høstsikkerhed og vær med i lodtrækingen om en supersej DJI Phantom 3 Advanced drone til en værdi af 6000 kr: www.gjensidige.dk/landbrugsliv

 

Mere om temaet

Faktaboks

Skyd høsten først

Vær den første til at indsende billedet af en høstede afgrøde. Der er præmie til det først indsendte billede af høsten i hver af de følgende 11 afgrøder:

  • Allerede høstet: Engrapgræs, alm. rajgræs, rødsvingel, vinterbyg, vinterraps, vinterhvede, vårbyg, triticale, rug og hvidkløver.
  • Mangler høst: Havre.

Alle vindere får et gavekort til Restaurant Flammen på 800 kr.

Skyd høsten bedst

Send dit mest skæve, underfundige, flotte, hyggelige eller stemningsfyldte billede ind.

Hver uge kåres en ugevinder, der vinder en skyd-høsten-lagkage. Alle disse billeder deltager i konkurrencen om hovedpræmien, der er en høstfest til en værdi af 25.000 kr. 

Blandt alle indsendere af henholdsvis fotos af frugt og grønt samt alle yderligere trækkes lod om to iPad mini til værdi 2.999 kr.

Skyd bedste høstvideo

Indsend din høstvideo og vind en iPhone SE, værdi 3.699 kr.

Du kan deltage i alle konkurrencerne her.

Tip os

Kommentarer

Nyhedsbrev

Forsiden lige nu