Ny formand: Alle landbrugsskoler overlever coronakrisen

Coronakrisen har givet mange besværligheder, men har også bibragt lærere og elever værdifuld ny viden. Det siger Danske Landbrugsskolers nye formand, Lene Søholt Jacobsen.

Alle 11 landbrugsskoler i foreningen Danske Landbrugsskoler ser ud til at overleve corona-krisen - dog nogle med økonomiske skrammer.

Det vurderer Lene Søholt Jacobsen, nyvalgt formand for foreningen Danske Landbrugsskoler og forstander ved Grindsted Landbrugsskole.

”Det, jeg hører fra skolerne, er, at vi alle kommer igennem, selvfølgelig godt hjulpet af, at vi fik lov at beholde taxameter-tilskuddene i hele perioden. Men det er klart, at der er nogle tab på de skoler, der har indtægtsdækket virksomhed som AMU og kursus- og konferencedel - her taler vi om flere millioner tab”, siger hun.

NYTTIG LÆRING

Lene Søholt Jacobsen glæder sig over, at corona-krisen alt andet lige har betydet, at lærere og elever kan tage nyttige erfaringer med sig fra månederne med virtuel undervisning og kommunikation.

”Vi har jo fortsat undervisningen online og har i en meget stejl læringskurve tilegnet os  nye metoder, som vi ellers ville have været meget længere om at implementere. Det er en god ting, som vi kan tage med os ud i fremtiden”.

MÅL OM FLERE ELEVER

Som ny formand for Danske Landbrugsskoler ser Lene Søholt Jacobsen frem til arbejdet med at få flere unge til at vælge landbrugsuddannelsen.

Hun har allerede aftalt et første møde med Landbrug & Fødevarer om den fælles uddannelsesvision og her ikke mindst rekrutteringsarbejdet.

”Vi skal have flere elever ind på landbrugsskolerne og vi skal styrke uddannelsen. Det gør vi gennem det samarbejde, som vi gennem det sidste års tid har haft mellem Landbrug & Fødevarer og landbrugsskolerne og deres bestyrelser. Der ligger allerede rigtig mange spændende elementer og opgaver. Nu skal vi have lagt strategien for, hvordan vi arbejder videre”.

FÆLLES OPGAVE

Samarbejdet mellem Landbrug & Fødevarer og landbrugsskolerne er helt centralt, siger Lene Søholt Jacobsen:

”Vi er fælles om den opgave, det er at skaffe flere elever til skolerne og flere medarbejdere til landbruget, og sammen sikre, at vores elever bliver klædt på til at bestride opgaverne i erhvervet. Det er sindssygt vigtigt, at der er nogen nye til både at hjælpe dem, der er derude, og til at overtage. Samtidig  sker der så mange ting med robotter og digitalisering - det er også noget af det, vi skal være fælles om: At styrke elevernes læring”.

SKOLER SKAL SAMARBEJDE

Lene Søholt Jacobsen har også som mærkesag at fortsætte arbejdet med at styrke det indbyrdes samarbejde mellem landbrugsskolerne.

”Det er med til at rykke vores uddannelse, at vi ikke sidder alene på vores viden. Selvom vi er hinandens konkurrenter, har vi også en stor, fælles kerneopgave”.

Faktaboks

Lene Søholt Jacobsen blev 19. marts valgt som ny formand for foreningen Danske Landbrugsskoler. Hun har siden september 2016 været forstander ved Grindsted Landbrugsskole.

Lene Søholt Jacobsen er uddannet agronom og arbejdede efter endt uddannelse med implementering af IT i landbrugsrådgivningen.

Senere har hun i en årrække været ansat som underviser på en efterskole.

Hun har også drevet en selvstændig virksomhed med rådgivning i organisation og ledelse

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle