Ny frøformand suger til sig fra erfarne herrer

Martin Merrild holder liv i sine køkkenbordsmøder. For nyligt har været forbi den nye formand i frøsektionen Troels Prior Larsen.

Man kan vel efterhånden godt kalde det et princip for formand i Landbrug & Fødevarer Martin Merrild, at han skal rundt og besøge de nye formænd i organisationen.

Senest har han været en tur på Falster for at drikke en kop kaffe med frøsektionens nye formand Troels Prior Larsen, som er midt i trediverne, og som har været formand siden januar i år.

"Det var et hyggeligt besøg, hvor vi fik vendt tingenes tilstand både i frøbranchen, her på egnen, men også i landbruget generelt. Hatten af for, at han tager rundt til os formænd", siger Troels Prior Larsen.

godt, personligt møde

Efter kaffen var de en tur i marken for at inspicere en af den unge formands engrapgræsmarker.

"Jeg kendte ikke så meget til hans landbrug, og han ikke så meget til mit, så vi fik lært hinanden bedre at kende. Jeg kendte selvfølgelig Martin som formand i L&F, men heller ikke mere end det. Så det var godt at få et personligt møde, der var lidt længere", siger Troels Prior Larsen.

sparrer med forgænger

Selv er han ved at have fundet sig til rette som formand, efter han tog over fra Thor Gunnar Kofoed, som nu er næstformand i L&F. 

Og da han stoppede på posten efter 24 år, er det nogle store fodspor Troels Prior Larsen skal udfylde.

"Ha, ja, du burde nok hellere spørge medlemmerne, om jeg er en god formand. Men jeg synes selv, at det går godt. Der er selvfølgelig mange ting, jeg lige skal lære, og som jeg kan blive bedre til, men det kommer. Det handler især om at lære folk at kende", siger den unge formand og fortæller, at han ivrigt bruger sin forgænger som sparringspartner:

"Det er selvfølgelig min holdning, der skal tælle, men det ville jo være dumt ikke at sparre med Thor, når nu jeg har muligheden. Der er mange områder, hvor jeg ikke helt har historikken med, og det må man sige, at han har".

øver sig i at være på

Et af de områder, hvor Troels Prior Larsen selv mener, han kan lære af især Martin Merrild er det der med "at være på".

"Vi optog lige en video på min telefon til FrøNyt (frønyheder i videoform, red.), og når kameraet ruller, er Martin jo bare på og kan tale derud af. Det er jeg ikke lige vant til, men det kommer, sagde han", siger frøavleren.

Troels Prior Larsen dyrker 200 hektar i samarbejde med sin far. I år har de roer, frøgræs og korn.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle