Ny K-formand passede grise i ferien

Søren Pape Poulsen er landmandssøn fra Jylland.

Den nybagte formand for Det konservative Folkeparti kender til landbrug. Han er nemlig vokset op på en gård i det jyske, hvor forældrene drev en ejendom med 80 søer og produktion af smågrise.

Landbrug interesserede dog ikke Søren Pape Poulsen synderligt.

»Men han var meget villig til at hjælpe, når vi bad om det,« siger hans mor, Ruth Pape Poulsen.

Så når forældrene tog på ferie sagde han:

»Jeg skal nok passegrisene.«

Og det gjorde han.

Gennem barndommen »kørte han også lidt i marken,« når der var brug for det.

Satte C på svinestalden

Søren Pape Poulsen havde dog glæde af svinestalden på anden vis. Som 11-årig satte han ifølge sin mor store C-mærkater op på stalden, forklarer hun med et stort grin.

Hans mor var ellers medlem af Venstre, mens faren kun en kort overgang var. Men de støttede Søren i hans forehavender, og da han bad om at blive medlem af KU i Hammel, hvor der skete noget for unge, kørte de ham uden at tøve dertil, så han kunne melde sig ind.

»Vi støtter ham i det, han vil, når det er fornuftigt, det har vi altid gjort, og det gør vi stadig,« siger Ruth Pape Poulsen.

Erhard tændte ilden

Ifølge Ruth Pape Poulsen var det Erhard Jakobsen, Centrumdemokraterne, der fik Søren til at få øjnene op for politik i en ung alder. Det var i begyndelsen af firserne, da Schlüterregeringen kom til, og det var da også Poul Schlüter (kons.), der løb af med Sørens opbakning og fik ham til at sætte de grønne C’er på svinestalden.

En hurtig kop kaffe

Forældrene er for længst flyttet fra gården, der ikke længere er i familiens eje. Søren Pape Poulsen er enebarn, men god til at kigge forbi hos forældrene i Bjerringbro.

»Han er rigtig god ved os og kommer tit forbi. Men han har jo så travlt, så det er sådan ind ad døren, en kop kaffe og så videre,« siger hun.

I dag har hun lagt Venstre på hylden og stemmer på sin søn.

»Selvfølgelig gør jeg det, og det vil glæde mig at gøre det to gange,« siger hun og hentyder til at Søren Pape Poulsen nu også kommer til at stille op til Folketinget.

Seneste videoer

Se alle

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle