Nystartet landmand er godt tilfreds med hvedehøsten: "Det er optimale forhold i år"

I Bredebo høster landmand Frank Mølgaard Hansen for første gang under eget CVR nummer.

Hos Mølgaard Agro i Bredebro sidder 25-årige Frank Mølgaard Hansen i sin Fendt 816 og er i fuld gang med at køre korn fra. Han er nystartet landmand og oprettede 1. juli 2020 Mølgaard Agro. 

"Der er tale om et generationsskifte, da jeg har købt ejendommen af min far. Han har tre ejendomme, og jeg har nu købt den ene og lejer de to andre af ham", fortæller Frank Mølgaard Hansen, der glæder sig over at være blevet selvstændig. 

"Jeg er uddannet faglært landmand i 2015 og har efterfølgende læst en agrarøkonom, som jeg blev færdig med i 2017. Herefter har jeg været lidt i udlandet og selvfølgelig også arbejdet på den fædrene gård", siger han.

Sorten klarer sig godt

I disse dage er det hvedehøsten der er i gang på Mølgaard Agro, hvor de netop har høstet 120 ud af de 200 hektar de har af vinterhvede sorten Zyatt. 

"Sorten er ikke en af dem der klare sig bedst i landsforsøgene, men vi har fundet ud af, at den klare sig godt i noget af det marskjord vi også har. Den er god til at overvintre og god i forhold til vand. Vi har prøvet at den stod under vand i fem dage uden at tage skade", siger Frank Mølgaard Hansen og tilføjer at de 120 hektar der netop er høstet, er høstet på helt almindelig JB 5 jord.

Udbyttet i vinterhvede ligger i år på ni ton pr. hektar og vandprocenten ligger på 15. Frank Mølgaard Hansen forventer at hvedehøsten fortsætter nogle dage endnu.

"Vi regner med at være færdige på torsdag, og det er gået rigtig godt i år. Det er bare kørt derudad og vi har ikke haft nogen nedbrud. Der er i det hele taget optimale forhold i år", siger Frank Mølgaard Hansen. 

Kan lide den varierede hverdag 

Frank Mølgaard Hansen har vidst han ville være landmand og overtage gården, siden han var 15 år.

"Jeg kan rigtig godt lide den varierede hverdag man har. Man er med i mange processer, det er som mange erhverv i ét, både smed, elektriker og VVS’er", siger han og fortæller at han holder af det hele, selv regnskabsdelen.

"Kontordelen kan jeg egentlig også godt lide, da jeg syntes, det er spændende at lave regnskaber på det man går og laver. At lægge budgetter og prøve at nå dem gør det spændende og udfordrende", siger han.

Selvom Frank Mølgaard Hansen nu er ejer, så drives bedriften i samarbejde med hans far. Sammen laver de 9000 slagtesvin om året og dyrker omkring 344 hektar jord. 

Med det indsendte billeder deltager Frank Mølgaard Hansen i 'Skyd Høsten bedst'.

Skyd Høsten er et samarbejde med Gjensidige. Tjek din viden om høstsikkerhed i høstquizzen og vær med i lodtrækningen om en super sej DJI Mavic Air 2 drone til en værdi af 7.990 kr. Prøv høstquizzen her: www.landbrugsliv.dk

Faktaboks

Skyd høsten bedst:

  • Præmien er en høstfest til en værdi af 25.000 kr.
  • Ugevindere får tilsendt en stor Skyd høsten-lagkage, værdi 1.000 kr.
  • Ugevindere trækkes fra uge 28.
  • Blandt alle indsendte billeder trækkes der lod om en Beolit 17 ultimativ bluetooth-powerhøjtaler til værdi af ca. 4.000 kr.
  • Blandt alle indsendte billeder trækkes der lod om 5 x 1 årsabonnement på Mark, Kvæg, Svin, Kødkvæg eller Traktortech, værdi op til 1.492,50 kr.

Skyd høsten først:

  • Skyd en af de 13 afgrøder først og vind et SuperGavekort til GoGift, Danmarks største gaveportal på 800 kr.
  • Årets 13 afgrøder: Vinterbyg, vinterraps, triticale, vårbyg, vinterhvede, rug, havre, alm. rajgræs, rødsvingel, engrapgræs, hvidkløver, spinat til frø og hestebønner.

Skyd bedste video:

  • Skyd bedste høstvideo og vind en Apple IPhone 11 Pro 64GB til værdi af ca. 8.499 kr.
  • Videoen må maks. være 6 minutter lang og må ikke indeholde musik, du ikke har rettigheder til.

Sådan deltager du:

Emneord

Skyd Høsten 2020

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle