Nyt hug til svineprisen efter fem ugers stilstand

Danish Crown skærer yderligere 30 øre af deres svinepris.

Ikke siden februar 2019 har svineprisen været så lav, som den er lige nu.

For den kommende uge skærer Danish Crown nemlig yderligere 30 øre af svineprisen, så den nu ligger på 8,40 øre per kilo. 

Den nye fald kommer efter fem ugers stilstand.

Også so-noteringen falder. De sidste to uger er noteringen for søerne droppet med hele 50 øre per kilo, og med endnu et fald den kommende uge, er der nu skåret godt 1,5 krone af prisen på blot tre uger.

Det er en kombination af et stort udbud og mangel på arbejdskraft i kødbranchen på tværs af Europa, der lige nu rammer priserne på fersk grisekød.

"Siden slutningen af august har der været usikkerhed i markedet, fordi ingen havde overblik over hvor store mængder spansk kød, der ville komme til salg hen over efteråret", forklarer Kasper Lenbroch, der er kommerciel direktør i Danish Crown.

"Nu viser det sig at være ret store mængder, og de spanske slagterier jagter ordrer over hele Europa. Samtidig bliver priserne på hele delstykker presset yderligere af, at der mangler arbejdskraft til udbening i særligt Tyskland og Spanien, hvilket holder udbuddet på et højt niveau", siger han.

Markedet for udbenede varer er fortsat relativt stabilt. Det samme gælder priserne på brystflæsk, kamme og bacon. Til gengæld er priserne på forender og skinker udfordret af et stort udbud, lyder det fra slagteriet.

"Vi ser faktisk en stigende aktivitet nu i mange lande, men udbuddet af kød er fulgt med op, så der er fortsat ubalance i markedet for delstykker. Spørgsmålet er, hvor lang tid der går, inden kapaciteten på udbening matcher udbuddet af delstykker, for det vil have en stabiliserende effekt", siger Kasper Lenbroch.

Til markederne udenfor Europa er der en jævn efterspørgsel fra Japan, mens salget Kina fortsat begrænser sig til de traditionelle Kina-varer.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle