Nyuddannet landmand ville ikke bytte traktoren ud med stranden

Når man kører for en halmentreprise, er der nok at se til når høsten er god.

I Kyse mellem Næstved og Slagelse har 20-årige Chris Nielsen i de seneste dage presset halm. Og det kommer han også til at gøre en del mere sommeren over. 

Han er netop blevet udlært landmand, og har fået job hos sin elevplads, Kyse Halm. 

Firmaet driver selv 830 hektar, og ernærer sig ellers ved at opkøbe halm i sommeren, og sælge det til fjernvarmeværkerne om vinteren. 

Og det er altså primærforetagendet Chris Nielsen er i gang med. 

”Lige her har vi høstet for en kunde, og så har vi købt halmen. Jeg ved, der er høstet 83 hektokilo per hektar”, fortæller den nyuddannede landmand. 

Han kommer ikke selv til at køre tærsker i år, da de to færdigudlærte landmænd og de to elever har fået hver en presser, da der skal presses meget halm i løbet af en sæson. 

”Og jeg synes bare det er sjovt at komme ud og presse baller. Der er mange timer i det. Og efter pressesæsonen skal jeg køre gummiged og med wrap-12'er pakke alle ballerne ind i plastic”, siger Chris Nielsen. 

For ham er høsten en skøn tid, hvor han kan nyde landskabet. Også selv om han af og til savner at køre ved vandet. 

”Så man lige kunne stoppe og hoppe i. Når man ser vennerne sidde ved vandet med en kold øl, så trækker det lidt. Men så vender jeg det bare om og siger, at de ikke får penge for at sidde dér”, siger Chris Nielsen, og erklærer sig tilfreds med jobbet. 

”Jeg synes, det er et dejligt arbejde at køre på åbne marker, og se solen gå op og ned. Jeg ville sgu ikke bytte med dem ved stranden”. 

Chris Nielsen deltager med det indsendte billede i konkurrencen i 'Skyd Høsten Bedst'.

Skyd Høsten er et samarbejde med Gjensidige. Tjek din høstsikkerhed og vær med i lodtrækningen om en super sej DJI Mavic Air drone til en værdi af 7850 kr.: www.landbrugsliv.dk

Faktaboks

Sådan gør du

Skyd høsten først:

Vær den første til at indsende billedet af en høstede afgrøde. Der er præmie til det først indsendte billede af høsten i hver af de følgende 13 afgrøder:

Allerede høstet: Engrapgræs, rødsvingel, vinterbyg, alm. rajgræs, raps, og vinterhvede.

Mangler høst: Hvidkløver, vårbyg, triticale, rug, havre, spinat til frø og hestebønner.

Alle vindere får et gavekort til Restaurant Flammen på 800 kr.

Skyd høsten bedst

Send dit mest skæve, underfundige, flotte, hyggelige eller stemningsfyldte billede ind. 

Hver uge kåres en ugevinder, der vinder en skyd-høsten-lagkage. Alle disse billeder deltager i konkurrencen om hovedpræmien, der er en høstfest til en værdi af 25.000 kr. 

Blandt alle yderligere indsendere trækkes lod om en iPad WiFi 32GB til værdi 2.280 kr. samt 5 x 1 valgfrit årsabonnoment på Mark, Kvæg, Svin, Kødkvæg eller TraktorTech, værdi op til 1.114 kr. 

Skyd bedste video:

Skyd bedste høstvideo og vind et GoPro Hero6 kamera, værdi 2.590 kr.

Du kan deltage i alle konkurrencerne her:

www.landbrugsavisen.dk/skyd-2019

Emneord

Skyd Høsten 2019

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle