Omlægning på plads: Familielandbrug har nu 1500 øko-hektar

Mejnerts-koncernen er kommet igennem omlægningen af de 350 hektar jord, som de i 2017 erhvervede i Lammefjorden.

I 2017 erhvervede Mejnerts-koncernen, med Niels Mejnertsen og hans familie i front, Lammefjordsgården ”Strandly” med tilhørende 350 hektar jord. 

Mejnerts begyndte med det samme at omlægge jorden til økologisk drift, som de har gjort det med alt deres jord i 20 år. 

Og fra den 13. april i år har de lov til at mærke afgrøderne fra jorden med det røde Ø. 

Med købet kommer koncernens samlede agerbrugsareal op på 1500 hektar. 

Gode forhåbninger

De 350 hektar er koncernens første jord i Lammefjorden, og ideen er klar:

”Jeg kunne se, at hvis man skulle afsætte grøntsager, så er det nemmest, hvis de er økologiske. Og så kunne jeg se, at der ikke var ret mange, der havde omlagt i Lammefjorden”, siger Niels Mejnertsen, ejer og driftsleder. 

Han er desuden ikke afvisende overfor, at Mejnerts vil erhverve mere jord. Men at det ikke er et spørgsmål om at erhverve jord blot for at gøre det. 

”Det er jo udviklingen; købmanden bliver også til et supermarked. Og hvis man har 150 hektar kartofler, så kræver det 450 hektar jord for at opretholde et økologisk sædskifte, hvor gulerødderne så kan indgå i”, siger Niels Mejnertsen. 

Ny grøntsagsafdeling

Købet og omlægningen markerer desuden Mejnerts' indtog i grøntsagsbranchen.

"Vi vil gerne i Mejnerts producere det, som mennesker kan spise og drikke, og så er det altid spændende at prøve noget nyt", siger Niels Mejnertsen. 

Grøntsagsafdelingen hedder "Mejnerts Grønt" og vil i første omgang holde sig til kartofler og gulerødder på de 350 hektar i den ydre del af Lammefjorden.

”Men de løg, vi også dyrker andetsteds, skal da nok komme med. Og så har jeg nogle idéer, som jeg holder for mig selv”, siger Niels Mejnertsen. 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle