På Danmarks største kvægbedrift knokler ung markmand for at nå høst

Når 23-årige Christian Kjær i disse dage høster vinterhvede, er det både nat og dag for at køre mellem bygerne.

På Danmarks største kvægbedrift knokler 23-årige Christian Kjær både dag og nat for at kunne nå igennem mellem 50 og 70 hektar vinterhvede.

Med mange byger de senste dage, må han sammen med sit team høste, så snart muligheden byder sig. Det betyder nogle gange skæve arbejdstider og en lang lur midt på dagen.

"Det kan godt være lidt hårdt til tider. Da vi høstede de første hektar med hvede, startede vi kl. 05 om morgenen og høstede til kl. 03 om natten. Jeg var lige hjemme og sove nogle timer", fortæller Christian Kjær, der er uddannet personvognsmekaniker.

godt arbejde er vigtigst

De sidste to år har han arbejdet som markmand hos Rønhave Aps. Vejrudsigterne for de næste dage byder på mere regn, men det generer ikke Christian Kjær i forhold til de skæve og lange arbejdstider.

"Jeg har det fint med de lange arbejdsdage. Så længe vi får et godt stykke arbejde ud af det, gør det ikke noget for mig, om vi arbejder kl. 02 om natten eller kl. 10 om formiddagen", siger han.

Til de 2.200 hektar med rug, hvede, græs og majs har Rostgård Maskinstation hjulpet med at høste. Billederne er taget klods op ad Esbjerg Lufthavn, kun adskilt af hegn. 

Foreløbig har høst af 35 hektar vinterhvede givet et udbytte på 10 ton pr. hektar med en vandprocent på 16,4 procent vand.

Med billederne deltager Christian Kjær i konkurrencen 'Skyd Høsten Bedst'.

Skyd Høsten er et samarbejde med Gjensidige. Tjek din høstsikkerhed og vær med i lodtrækningen om en super sej DJI Mavic Air drone til en værdi af 7850 kr.: www.landbrugsliv.dk

Faktaboks

Sådan gør du

Skyd høsten først:

Vær den første til at indsende billedet af en høstede afgrøde. Der er præmie til det først indsendte billede af høsten i hver af de følgende 13 afgrøder:

Allerede høstet: Engrapgræs, rødsvingel, vinterbyg, alm. rajgræs, raps, vinterhvede, hvidkløver, vårbyg, rug, spinat til frø, triticale og havre.

Mangler høst: Hestebønner.

Alle vindere får et gavekort til Restaurant Flammen på 800 kr.

Skyd høsten bedst

Send dit mest skæve, underfundige, flotte, hyggelige eller stemningsfyldte billede ind.

Hver uge kåres en ugevinder, der vinder en skyd-høsten-lagkage. Alle disse billeder deltager i konkurrencen om hovedpræmien, der er en høstfest til en værdi af 25.000 kr.

Blandt alle yderligere indsendere trækkes lod om en iPad WiFi 32GB til værdi 2.280 kr. samt 5 x 1 valgfrit årsabonnoment på Mark, Kvæg, Svin, Kødkvæg eller TraktorTech, værdi op til 1.114 kr.

Skyd bedste video:

Skyd bedste høstvideo og vind et GoPro Hero6 kamera, værdi 2.590 kr.

Du kan deltage i alle konkurrencerne her:

www.landbrugsavisen.dk/skyd-2019

Emneord

Skyd Høsten 2019 , Top2

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle