Pensioneret landmand på cykel redder høsten

Christian Wriedt skulle høste alene, fordi chefen holdt fødselsdag. Lokal, pensioneret landmand sprang på cyklen og reddede dagen.

Det var lidt stressende, da Christian Wriedt skulle have høsten i hus på I/S Holstenergård, da chefen holdt 72-års fødselsdag samme dag. 

For som det jo er, kan høsten ikke vente. Christian Wriedt fik sat tre kornvogne til rådighed, og så kunne han ellers bare gå i gang med mejetærskeren. 

”Jeg var jo så heldig, at jeg var alene på arbejde, fordi de andre skulle til fødselsdag. Men så fik jeg hjælp af den gamle landmand oppe fra byen, som tit hjælper til med høsten”, fortæller Christian Wriedt. 

Den pensionerede landmand hoppede op på cyklen og kørte Christian Wriedt til undsætning, hvor han hjalp med at køre kornvognene. 

”Det endte med at gå udmærket. Jeg fyldte vognene, så godt jeg nu kunne, og han hjalp med at tømme dem, når jeg havde fået fyldt dem op”, siger Christian Wriedt.

Han skulle køre lidt langsommere end normalt, så den ældre landmand kunne følge med, men sammen fik de to klaret høsten.

På I/S Holstenergård er høsten nu overstået. Udbyttemæssigt er der ikke så meget at skrive hjem om, siger Christian Wriedt, hvor byggen ligger på alt mellem 3,9 ton per hektar til seks ton per hektar på det bedste stykke. 

”Vi har svin, så alt vores korn bruges som foder. Vi plejer at købe ekstra foder ind, men i år ser det ud til, at vi skal købe endnu mere. Og svinepriserne er ikke de pæneste for tiden”, siger Christian Wriedt.

Christian Wriedt deltager i "Skyd Høsten Bedst" med sit indsendte billede.

Du kan selv deltage i "Skyd Høsten Først" og "Skyd Høsten Bedst" her

Skyd Høsten er et samarbejde med Gjensidige. Tjek din høstsikkerhed og vær med i lodtrækningen om en super sej DJI Mavic Air drone til en værdi af 7850 kr.: www.landbrugsliv.dk

Faktaboks

Skyd høsten først

Vær den første til at indsende billedet af en høstede afgrøde. Der er præmie til det først indsendte billede af høsten i 15 forskellige afgrøder. Alle vindere får et gavekort til Restaurant Flammen på 800 kr.

Alle afgrøder er høstet.

Skyd høsten bedst

Send dit mest skæve, underfundige, flotte, hyggelige eller stemningsfyldte billede ind.

Hver uge kåres en ugevinder, der vinder en skyd-høsten-lagkage. Alle disse billeder deltager i konkurrencen om hovedpræmien, der er en høstfest til en værdi af 25.000 kr.

Blandt alle yderligere indsendere trækkes lod om en iPad 32GB Retina til værdi 2.799 kr. samt 5x1 valgfrit halvårs abonnement på Svin, Kvæg, Mark, Kødkvæg eller TraktorTech, værdi 669 kr.

Skyd bedste høstvideo

Indsend din høstvideo og vind et GoPro Hero6 kamera, værdi 3.499 kr.

Du kan deltage i alle konkurrencerne her.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle