Prikkedag i NaturErhverv: Lukkede telefonerne

Knap 400 medarbejdere i NaturErhvervstyrelsen fik i dag besked om, at deres job flytter til Sønderjylland.

I dag fik alle medarbejdere i NaturErhvervstyrelsen vished for, om de er blandt de næsten 400 medarbejdere, hvis opgaver flytter til Sønderjylland i forbindelse med regeringens beslutning om at udflytte statslige arbejdspladser.

Af samme grund lukkede styrelsen telefonerne i to timer, fra 9-11, så medarbejderne kunne fordøje informationerne i relativ uforstyrrethed.

Gråd og lettelse

Medarbejdernes reaktioner var meget blandede, da de modtog orienteringen i deres afdelinger, fortæller tillidsmand Nina Flindt.

»Mange har været rigtig kede af det, enten på egne eller på kollegernes vegne. Andre blev lettede, og brød alligevel sammen, fordi de har gået med uvisheden så længe,« siger hun.

»Men nu er alle orienteret og det er en god afklaring at have som medarbejder.«

Statistik: Ni af 10 takker nej

Nina Flindt ved endnu ikke, hvor mange af de 400 medarbejdere med kontor i København, der er indstillet på at rykke teltpælene op.

Augustenborg ved Sønderborg, hvor størstedelen af medarbejderne skal være, skal bygges om i det næste halvandet år. Så der er endnu tid til overvejelserne

»Men jeg vil da tro, vi følger statistikken, som siger, at omkring 10 pct. vil flytte med,« siger Nina Flindt, der endnu kun har talt med en enkelt kollega, der allerede har indstillet sig på at flytte.

Er selv jyder

Nina Flindt understreger, at ulysten blandt NaturErhvervstyrelsens medarbejdere til at flytte, ikke handler om »café latte« eller uvilje mod Sønderjylland.

»Mange af vore medarbejdere kommer selv fra Jylland og mange har faktisk købt landbrug - på Sjælland. De skal sælge huse og ejendomme, og deres netværk rives op, hvis de skal flytte. Det handler ikke om, at de ikke synes, der er grønt og smukt i Sønderjylland,« siger Nina Flindt.

Påvirker arbejdet

Den kommende opsplitning af NaturErhvervstyrelsen vil uundgåeligt påvirke arbejdet i NaturErhvervstyrelsen, vurderer tillidsmanden.

»Der er ingen tvivl om, at en del medarbejdere vil søge andre græsgange, og jeg vil da tro, der allerede nu er nogle, der sidder og skriver på deres CV. Spørgsmålet er jo så, om vi kan få besat de vakante stillinger.«

Jette Petersen, direktør i NaturErhvervstyrelsen, er enig i, at den kommende udflytning og opsplitning af styrelsen vil få konsekvenser for arbejdet i NaturErhvervstyrelsen.

»Vi har fuld opmærksomhed på, hvad det betyder for vores kunder. Det er en stor opgave at flytte så mange opgaver og arbejdspladser til Sønderjylland, og det vil betyde noget for vores sagsbehandlingstider og andet i en periode. Men vi gør alt for at mindske konsekvenserne,« siger Jette Petersen.

Faktaboks

  • Regeringens udflytningsplaner betyder, at 666 medarbejdere i Miljø- og Fødevareministeriet skal flytte til andre lokaliteter i Danmark.

  • For NaturErhvervstyrelsen gælder, at knap 400 medarbejdere flytter til Sønderjylland, - ca. 380 til Augustenborg og 15-20 medarbejdere til Tønder.

  • Opgaver, der samles i Augustenborg er: Opgaver vedrørende produktion, sagsbehandling og kontrol.

  • Opgaver, der bliver i København er: Politikudvikling og regeldannelse, EU-arbejde og administrtaion/IT.

  • Flytningen forventes at ske i løbet af 2017.

  • NaturErhvervstyrelsen blev dannet for fire år siden, i oktober 2011, ved en sammenlægning af FødevareErhverv, Fiskeridirektoratet og størstedelen af Plantedirektoratet.

  • Også ca. 80 medarbejdere i Naturstyrelsen, som skal flytte til hhv. Randbøl og Augustenborg, fik besked om det i dag.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle