Prisnedtur for smågrise i Tyskland bremset

Priserne på smågrise afregnet i Tyskland er igen bremset op efter flere kraftige fald.

En smågrisenotering på 83 euro er på få uger forvandlet til 76 euro, men nu den er markante nedtur stoppet og erstattet af stabilitet.

Det er meldingen fra Markus Fiebelkorn, markedsanalytiker hos Danske Svineproducenter:

»Det tyske smågrisemarked stabiliserer sig for tiden. Nord-West noteringen i dag, som er gældende for forrige uge, er faldet markant, men VEZG-smågrisenoteringen, som er gældende for den nuværende uge, er allerede uændret. De danske og hollandske smågrisenoteringer, som er steget kraftigere end de tyske smågrisenoteringer i de seneste måneder, fortsætter imidlertid nedturen. Her spiller logistiske udfordringer i smågriseeksporten i forbindelse med coronavirussen en vigtig rolle. Såfremt der ikke kommer nogle negative overraskelser syd fra grænsen, forventer man imidlertid, at også de danske og hollandske smågrisenoteringer stabiliserer sig i den nærmeste fremtid«.

På slagtesvinemarkedet ser Markus Fiebelkorn mulige prisstigninger for de kommende uger:

»Det tyske slagtesvinemarked er i balance, og der er flere indikatorer, der tyder på stigende frem for på faldende priser i de kommende uger. Slagtesvinene, som blev fremrykket de seneste uger, vil ikke stå til rådighed i de nuværende uger. Slagteriet Tönnies skriver om god efterspørgsel fra den tyske detailhandel som prisdrivende faktor. Efter forlydende kommer der også flere ordre fra Kina igen. Alt i alt er der således grund til lidt optimisme, selvom der fortsat er stor usikkerhed i forbindelse med coronavirussen, specielt i international handel«.

Noteringen hos VEZG på 76 euro svarer til 603 kr. inkl. vægtregulering fra 25 til 30 kg.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle