Pyrolyseaktører får egen brancheforening

Brancheforeningen for Pyrolyseaktører i Danmark - Pyrolyse Danmark - det er navnet på en ny  brancheforening, der samler aktørerne inden for pyrolyse i Danmark. 

Brancheforeningen Pyrolyse Danmark er stiftet for at sikre et talerør for den danske branche, når pyrolyseteknologien for alvor udrulles i de kommende år. 

- Pyrolyse i Danmark står lige på tærsklen til en stor kommerciel udrulning, der har fantastiske grønne perspektiver for at sænke Danmarks CO2-aftryk. Men det er en ung branche, og der er mange rammer og lovgivning, både i Danmark og internationalt, der skal på plads i disse år. Derfor er det kritisk, at vi nu samler branchen, så vi kan understøtte de processer bedst muligt, udtaler bestyrelsesformand i Pyrolyse Danmark Martin Lünell, i en pressemeddelelse fra den nye brancheforening.

Arbejdet med at bistå myndigheder med data og viden og gøre opmærksom på potentialet i pyrolyse  har indtil nu ligget flere forskellige steder og hos de enkelte virksomheder. Alt det samles nu i den nye brancheforening.

- Pyrolysevirksomhederne i Danmark er naturligvis optaget af at drive deres virksomhed, fordi de tror på potentialet i pyrolyse og biokul. Derfor har branchen som helhed ikke haft en ensartet tilgang til at sikre, at myndighederne har den fornødne viden og til at følge med i lovgivningsprocesser. Det får vi fremadrettet, siger Morten Heick, bestyrelsesnæstformand i Pyrolyse Danmark.

Medlemmer

De stiftende medlemmer af Pyrolyse Danmark er:

  • Organic Fuel Technology A/S
  • Stiesdal Skyclean A/S
  • Aquagreen ApS
  • Frichs Pyrolysis ApS
  • Dall Energy ApS
  • Mash Makes A/S

Pyrolyse har store potentialer

Selvom pyrolyse oftest er nævnt i forbindelse med landbruget, så kan pyrolyse løse både miljø- og  klimaudfordringer inden for en lang række brancher og industrier. 

- Pyrolyse er en gammel teknologi, der kan hjælpe mange brancher og industrier med miljø- og 
klimatilpasning. Det gælder eksempelvis på spildevandsområdet, hvor spildevandsslammet kan omdannes til biokul og fjerne eksempelvis PFAS i processen. Biokul har mange anvendelsesmuligheder og kan f.eks. iblandes beton og på den måde sikre et mere klimavenligt byggeri, udtaler Martin Lünell.

- Pyrolyse kan være en af de mest skalerbare og samfundsøkonomisk fordelagtige løsninger for at nå vores klimamål. Svarer-rapporten anbefaler at fjerne op til 0,8 mio. tons CO2 fra atmosfæren inden 2030 ved hjælp af pyrolyse. Teknologien er klar, men der er også behov for, at investorer og industrien kommer på banen; vi skal ikke bare vente på politikerne. Derfor er det vigtigt at etablere Pyrolyse Danmark nu, for at skabe et fundament, som investorer og industri vil støtte, og som kan skabe arbejdspladser i landdistrikterne og gøre en positiv forskel for klimaet. Med pyrolyse kan vi skabe et nyt dansk vindmølleeventyr, udtaler Morten Heick.

 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle