Rasmus Modsat: Svenske kødpriser stiger under coronakrisen

De svenske landmænd kan lune sig ved højere noteringer for okse- og kalvekød.

Sverige har under coronakrisen vist sig at være helt sin egen. Det gælder også, når man ser på noteringen for okse- og kalvekød.

Over store dele af Europa er noteringen raslet ned, fordi slagterierne har haft svært ved at afsætte kød til restauranter og catering.

Men i Sverige er priserne steget siden uge 12.

For ungtyre med slagteform fem eller seks er noteringen steget med 1-2 kr. pr. kg. For ungtyre med slagteform otte er noteringen steget to kroner, så der nu udbetales 31 kr. pr. kg. Den tilsvarende notering i Danmark lyder på 24 kr. pr. kg, imens tyskerne får ca. 25,5 kr. pr. kg i følge data fra L&F.

For kalve med slagteform seks er den svenske notering steget næsten fire kr. pr. kg til nu 34 kr. pr. kg. I samme periode er den hollandske notering faldet med næsten otte kroner pr. kg til nu godt 17 kr. pr. kg kalvekød.

Svenske køer med slagteform tre til seks er steget 1-1,5 kr. pr. kg siden uge 12.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle