Rema 1000 får pris for kamp mod madspild

Rema 1000 modtager ’Den Dybe tallerken’, der er Dansk Fødevare Forums kvalitets- og innovationspris. Butikskæden modtager prisen for sin mangeårige indsats med at bekæmpe madspild.

Afskaffelse af mængderabatter, introduktion af brød og kød i mindre pakker for at imødekomme de 1,5 mio.  singler i Danmark samt donationer af overskudsmad til hjemløse er blot nogle af de initiativer, der har gjort Rema 1000 fortjent til innovationsprisen ’Den Dybe tallerken.’

Discountkæden får Dansk Fødevare Forums kvalitetspris for sin mangeårige kamp mod madspild. Prisen overrækkes af adm. direktør i Landbrug & Fødevarer, Karen Hækkerup:

”Rema 1000 får prisen for sit stærke, stædige og kontinuerlige fokus på madspild. Kæden har udvist mod til at påtage sig pionerrollen og engagere sig i kampen mod madspild. Gode holdninger er forvandlet til handling. Det vil vi gerne belønne,” siger Karen Hækkerup.

Discountkæden har siden 2008 været pioner i kampen mod madspild ved blandt andet at afskaffe mængderabatter i alle kædens danske butikker og ved at sælge udvalgte varer med begrænset holdbarhed til nedsat pris i stedet for at smide dem ud. 

Indkøbs- og marketingsdirektør i Rema 1000, Anders René Jensen, glæder sig over, at butikkens initiativer nu bliver belønnet med en innovationspris:

”Det bekræfter os i, at vi er på rette vej. Da vi begyndte vores arbejde i 2008, gik vi virkelig imod traditionerne i dansk dagligvarehandel. Dengang handlede det hele om at få forbrugerne til at købe så meget som muligt – uanset, om de kunne bruge det eller ej.

I dag er madspild virkelig kommet på dagsordenen, og den her pris motiverer os til at fortsætte arbejdet, så vi kan bidrage til at få mindsket madspild endnu mere de kommende år,” siger Anders René Jensen.

Formanden for Dansk Fødevare Forum, Mette Jasper Gammicchia, siger:

”Madspild optager forbrugerene. Og dét, at en dagligvarekæde aktivt går ind og tilskynder forbrugerne til at fokusere på madspild, synes vi i Dansk Fødevare Forum, er enormt innovativt og fortjener "Den Dybe Tallerken," siger Mette Jasper Gammicchia.

Rema 1000 har også igangsat en landsdækkende aktion med overskudsmad til fattige, danske familer samt levering af fødevarer til hjemløse i København.

Hvad er Dansk Fødevare Forum?

Dansk Fødevare Forum (DFF) blev stiftet i oktober 1994. På initiativ af en række virksomheder og organisationer i fødevareindustrien blev foreningen grundlagt med det formål at skabe en organisation, som repræsenterer alle interessenter i dansk fødevareindustri.

Dansk Fødevare Forum gennemfører konferencer og driver innovations- og ledelsesnetværk for fødevaresektoren. ’Den Dybe Tallerken’ er fødevarebranchens kvalitets- og innovationspris og uddeles for 16. gang i år.

Faktaboks

Så meget har Rema reduceret:

Rema 1000-kæden består af selvstændige købmænd, så der findes ikke samlede tal for, hvor meget madspild kæden har undgået siden 2008. Men eksempelvis har Rema 1000 i Carlsberg-byen i København over en toårig periode reduceret madspild på følgende områder:

Bananer: 80 procent. På en lille kasse ved bananerne står der ”Ta’ mig – jeg er single”. I kassen ligger alle de bananer, som kunderne har adskilt fra klaserne og dermed bliver de enkelte bananer også solgt.

Bagerbrød: 20 procent. Her mærker butikken det bagerbrød, der er tilbage kl. 19, og sætter det ned med 50 procent.

Fabriksbrød: 30 procent, kød: 80 procent, pålæg: 30 procent og mejeri: 30 procent. Reduktionerne er opnået ved at have ekstra fokus på vejret, de forskellige sæsoner og ved at sælge udvalgte varer med begrænset holdbarhed til nedsat pris i stedet for at smide dem ud.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle