Søstre har startet stille revolution for danske bælgfrugter

To søstre har sat sig for at genintroducere danskdyrkede bælgfrugter til landets forbrugere. Landmændene står i kø for at være med, men detailsektoren halter efter.

Af Annemette Schultz Jørgensen

Det var på en gåtur på markerne omkring slægtsgården på Djursland, at den første spæde tanke opstod hos søstrene Malene og Astrid Søgaard tilbage i 2018.

- Vi gik en tur på vores forældres marker, der har været dyrket med hestebønner og ærter til foder hele vores liv. De er jo både sunde og gode for klimaet. Og pludselig gik det op for os, hvor skørt det egentlig er. Danske landmænd dyrker bælgfrugter til dyrene, mens dem, vi selv spiser,...

Vil du læse videre?


Få fuld adgang til vores digitale univers. Alle artikler, alle podcasts og alle videoer.

Prøv 30 dage for 29 kr.

Herefter 98 kr./mdr. - ingen binding.

Ja tak - 30 dage til 29 kr.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle