Søvnløs minkavler føler med kollegerne: "Jeg synes sateme, det er hårdt"

Tankemylder, medfølelse og magtesløshed er de ord, der beskriver situationen for minkavler Peter Hindbo, som ikke har været ramt af corona.

"Jeg sover dårligt for tiden. Vågner tit efter et par timers søvn med tanker, der flyver rundt i hovedet".

Sådan indleder minkavler Peter Hindbo et rørende skriv på Facebook.

Hverken han selv eller hans mink er endnu ramt af coronavirus, men alligevel er frustrationen, magtesløsheden og ikke mindst medfølelsen til at tage og føle på hos minkavleren.

"Jeg føler først og fremmest for de familier, der er ramt. Jeg synes sateme, det er hårdt at tænke på. Man begynder at tænke alle mulige scenarier, og om håndteringen nu også er ordentligt gennemtænkt af myndighederne", siger han til Landbrugsavisen.dk og fortsætter:

"Dernæst tænker jeg på, om det er os, der bliver ramt næste gang. Hvad kommer det til at koste, bliver der overhovedet penge nok til at sætte nye dyr ind. Vi er midt i generationsskifte, og min søn har heldigvis ikke mistet gejsten endnu, men der er virkelig meget usikkerhed".

Især beretningerne fra andre minkavlere fylder meget hos Peter Hindbo, skriver han i sit indlæg:

"Jeg har siddet med tårer i øjnene, når jeg har læst på vores lukkede FB-side, hvordan en far sidder i isolation og stirrer ud af vinduet, samtidig med at mor forsøger at besvare børnenes spørgsmål om, hvorfor der er så mange mennesker uden for vinduerne, der afliver deres mink".

bevar dyr med antistoffer

Peter Hindbo holder til i Kolding-området, hvor der indtil videre ikke er nogen smittede. 

Fredag får Hindbo selv svar på den coronatest, der bliver lavet i besætningen med tre ugers mellemrum.

"Vi gør selvfølgelig alt, hvad vi kan for ikke få det ind på farmen. Det er kun min søn og mig, der går ind til dyrene, og vi skifter tøj, vasker og spritter hænder, bærer mundbind, og så gør vi, hvad vi kan for ikke at komme for tæt på andre mennesker", fortæller Peter Hindbo, der er langt fra er enig i myndighedernes håndtering:

"Jeg mener, man burde isolere de syge farme så meget som muligt og få dem igennem sygdommen. Lige nu er de nærmest igennem, inden de får testresultaterne. Jeg kan ikke vurdere, om det er det rigtige at få aflivet de syge farme med det samme, for jeg er ikke virusforsker, men i min ører lyder det fornuftigt at avle videre på de dyr, der har udviklet antistoffer".

Men kan du forstå, at med den spredning, der har været, så tør man ikke tage nogen chancer?

"Ja, det forstår jeg godt, og selvfølgelig skal der være forsigtighed. Men jeg forstår ikke den store zone (på 7,8 km), og vi bliver klogere hele tiden", siger Peter Hindbo.

Hvordan mener du?

"Forleden kom det frem, at man frygter mutationer i virussen i minkene, men igår kunne vi så høre, at corona muterer hele tiden, og at der er 40 mutationer på Island. Så blev den bekymring ligesom slået ned igen", siger minkavleren.

stor opbakning

Hvis man overhovedet kan tale om, at der er kommet noget positivt ud af coronakrisen, så skulle det lige være, at opbakningen fra befolkningen har vist sig at være stor og stærk.

I en undersøgelse, TV2 har fået lavet hos Megafon, svarer over halvdelen af danskerne, at de er uenige i et forbud mod minkavl i Danmark.

"Jeg er virkelig imponeret over den opbakning, der er, og det er overvældende med alle dem, der ringer og skriver til mig. Det er virkelig positivt", fortæller Peter Hindbo og tilføjer:

"Blandt avlerne er vi også rykket tæt sammen. Især på Facebook, hvor vi via en lukket gruppe holder hinanden opdateret, og hvor der er mere aktivitet end nogensinde".

"Jeg håber bare, at myndighederne ændrer deres håndtering. Godt nok siger Socialdemokratiet, at de ikke vil minkbranchen til livs, men man kan måske godt tænke, om de virkelig mener det med de her rigide regler".

 

Jeg sover dårligt for tiden. Vågner tit efter et par timers søvn, med tanker der flyver rundt i hovedet. Lige nu...

Slået op af Peter HindboTorsdag den 15. oktober 2020

 

Emneord

coronavirus mink

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle