Sjælden ørn er spottet i Danmark: Det er noget af en sensation

Den sjældne kejserørn er blevet set i Sønderjylland.

Én af de mest sjældne ørne i Europa, kejserørnen, er blevet set på sydsiden af Aabenraa Fjord i Sønderjylland.
Det skriver DR Syd.

Det var fugleentusiasten Jesper Toftt, der først spottede den, da han tilfældigt kom kørende i området. Han betegner fundet som sensationelt.

"Det er meget sjældent på vores breddegrader og især om vinteren, så det er noget af en sensation," siger han til DR Syd.

Kejserørnen, der har et vingefang på knap to meter, er formentlig den eneste i hele Nordeuropa lige nu.

Det fortæller ornitolog og fuglebogsforfatter, Klaus Malling Olsen.

"Det er 10 år siden, der sidst er blevet set en kejserørn i Danmark, og det var oppe ved Aarhus. Ellers er der registreret kejserørnefund ca. 25 gange i Danmark. Men det er givetvis nogle af de samme individer, og det vil sige, at det er rimelig sjældent," siger han til DR Syd.

Det er kun anden gang, at kejserørnen er blevet spottet i vinterperioden herhjemme. Sidst var i december år 2000 i Store Vildmose i Vendsyssel.

Det sjældne fund har nu lokket fugleinteresserede fra hele landet til Aabenraa for at stå klar med kikkerten, hvis kejserørnen skulle vise sig.

De må dog væbne sig med tålmodighed. Selvom ørnen blev spottet både tirsdag og onsdag, har de mange tilrejsende indtil videre ventet forgæves, fortæller Klaus Malling Olsen.

"I går stod der ca. 50 personer fra hele landet og ventede forgæves på kejserørnen dagen i gennem. Det var ret dårligt vejr. Det begyndte at sne, og det blæste kraftigt. Sigtbarheden var ikke alt for god, og det eneste vi kunne se, der mindede om det, var havørne," siger han.

Imens glæder fugleentusiasten Jesper Toftt sig over, hvordan en tilfældig køretur resulterede i et yderst sjældent fund.

"Sådan er det med naturen. Den er fuld af overraskelser, og det er det, der for os naturelskere gør den rigtig spændende," siger han.

Seneste videoer

Se alle

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle