Sjællandske formænd: Storfusion kommer som lyn fra klar himmel

»Det havde vi ikke set komme,« lyder meldingen fra tre overraskede formænd i hhv. Nordsjælland, Odsherred og Østdansk Landboforening,

Planerne om at fusionere rådgivningen i Gefion og DLS - Dansk Landbrug Sydhavsøerne - er tilsyneladende foregået i stor fortrolighed og i dybeste stilhed.

I alt fald kommer nyheden som en bombe for tre sjællandske foreninger, der står udenfor fusionen.

»Det er en overraskelse - det havde jeg ikke set komme!,« lyder det fra Søren Hansen, Nordsjællands Landboforening.

»Men jeg kan ikke se, det kan skade nogen, og hvis de to mener, de kan supplere hinanden, er det helt ok set fra vores side.«

Nola ejer rådgivningsselskabet Agrovi med 85 ansatte og kontorer i Hillerød og Ringsted og fra årsskiftet Holbæk og Nørre Alslev.

»Ikke inviteret«

Søren Hansens første vurdering er, at Agrovi ikke vil springe med på vognen, hvis det er en mulighed.

»Umiddelbart tror jeg ikke, det vil være interessant for os, og vi er jo heller ikke inviteret,« siger han.

Satser på nærhed

Søren Hansen understreger, at for Agrovi er nærhed til medlemmer og kunder en afgørende kvalitet, som både forening og selskab markedsfører sig på.

»Det kan godt være, det på landsplan går mod nogle få, meget store centre. Men der skal også være plads til de selskaber, der som vi har en hel del mindre medlemmer på deltid i vores kreds. Det, vi slår os op på i Agrovi og Nordsjællands Landboforening, er nærvær og nærhed til medlemmer og kunder. Derfor har vi også netop udvidet med to nye kontorer ved Holbæk og i Nørre Alslev på Falster,« siger Søren Hansen.

»Men det er da klart, at fusionen vil give vore medarbejdere og også vores bestyrelse nye udfordringer. Det må vi arbejde med, sådan er det,« tilføjer Søren Hansen.

Positive vibrationer hos New Holland-forhandler - fik solgt syv-otte traktorer på nippet til overtagelseMaskiner 18. januar · 06:45

»Tillykke med det«

Hos Østdansk Landboforening med 45 medarbejdere og kontor i Rønnede, er foreningens mangeårige formand Jørgen Petersen også overrumplet.

Derfor vil han heller ikke kommentere med mere end nogle få ord.

»Det anede jeg ikke. Men tillykke med det, det har de åbenbart vurderet er godt for dem. Mere har jeg ikke at sige, før jeg ved noget mere om projektet,« siger Jørgen Petersen.

»Stort ikke altid godt«

Karl Otto Petersen, formand for Odsherreds Landboforening, er ligeså overrasket men mener ikke, det betyder det store for den lille Odsherreds Landboforening med 18 medarbejdere.

Foreningen satser udelukkende på selvstændig økonomirådgivning og laver regnskaber for omkring 700 kunder.

»Jeg havde ikke set det komme. Men som formand for en lille forening har vi jo det grundlæggende synspunkt, at det er ikke alt stort, der er godt. Jeg har ikke noget at udsætte på Gefion eller de store centre i Jylland, men jeg er bange for, at den almindelige landmand bliver mindre i sådan et system,« siger Karl Otto Petersen.

Aldrig ramt af bølgen

»I vores bestyrelse har vi set hinanden dybt i øjnene, og vi er helt overbevist om, at vi har det rigtig godt som vi har det!,« siger Karl Otto Petersen.

Hans synspunkt går igen på foreningens hjemmeside, hvor det anføres:

»Foreningen har eksisteret siden 1875 og har aldrig været ramt af fusionsbølgen.«

Tip os

Kommentarer

Nyhedsbrev

Forsiden lige nu