Socialdemokratiet vil ikke stemme for forbud af minkavl i Danmark

Socialdemokratiet støtter ikke forbud af minkavl i Danmark.

"Socialdemokratiet kommer ikke til at lægge stemmer til SF’s forslag om et forbud mod minkavl i Danmark i min tid som socialdemokrat".

Sådan siger Medlem af Miljø- og Fødevareudvalget, Bjarne Laustsen, fra Socialdemokratiet, der er stærkt imod SFs forslag om at følge eksempelvis Norge og Holland og forbyde minkavl.

Bjarne Laustsen pointerer, at branchen er forbrugerdrevet og at han derfor ikke ser nogen årsag til at afvikle branchen

"I Danmark har vi en lang række dygtige producenter af alt mellem himmel og jord. Det er det, vi kalder produktions Danmark. Jeg er oprigtigt stolt af, at vi har så mange initiativrige og dygtige producenter – herunder også minkavlere. Sagen er den, at man kun producerer det, som kan afsættes herhjemme eller ude på verdensmarkedet. Vores produktion er brugerdrevet – man producerer de varer, som kunderne vil købe", siger han.

Ikke første gang

Dette er dog ikke første gang, at flere af Folketingets partier har forsøgt at udfase pelsdyrproduktion i Danmark, påpeger han. Sidst det skete var et forbud mod hold af ræve I Danmark.

"Her undlod Socialdemokratiet som det eneste parti at stemme for et forbud, fordi jeg godt var klar over, at det næste ville være, at man ville komme og kræve et forbud mod minkavl", siger han.
 
"Jeg synes det er usmageligt at SF og andre partier nu forsøger at udnytte coronaen, og situationen omkring at flere minkfarme er ramt af den, til at kræve et forbud. Mit synspunkt er tværtimod, at vi skal hjælpe en branche, der er i knæ fordi den ligesom en lang række andre danske eksportbrancher er kommet i klemme på grund af coronaen. Jeg føler med de avlere og deres familie, som bliver angrebet, fordi mennesker har smittet mink. Det er ikke minkene, der har smittet menneskene. Derfor vil det også være forkert, at støtte et forbud mod minkavl i Danmark".
 
Det er rigtigt, at vi skal sørge for, er at vi har en ordentlig dyrevelfærd, og at vores produktioner er miljørigtige og bæredygtige. Jeg er helt med på, at der for eksempel findes folk, der kun vil spise økologiske produkter – ja, selv Veganerpartier er nu opstillingsberettigede. Det har jeg stor respekt for. At folk træffer et valg om hvad de vil spise og forbruge. Men uanset hvilken produktionsform man vælger til fremskafning fødevarer og beklædning, er der miljø- og klimamæssige omkostninger. Jeg har stor tillid til at forbrugerne selv er i stand til at træffe det valg.
 

 

 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle