Stor producent med juletræer på fire ejendomme gået konkurs

Udbuddet af juletræer er for stort, og det presser økonomien hos producenterne.

Efter at have produceret juletræer og pyntegrønt i mere end 25 år er en af Fyns største producenter gået konkurs.

Det er Bjarne Knutsen ved Faaborg, der har måttet give op. Det skriver Fyns Amts Avis.

Konkursen omfatter fire ejendomme med juletræer på cirka 60 hektar, der er primært er solgt til eksport under navnet ’Birkholm Christmas trees’. Træerne er plantet i perioden 2003 til 2018, og produktionen har omfattet både pyntegrønt, nobilis- og nordmannsgraner på helt op til 6 meters højde.

Gennem de seneste fire til fem år har prisen på juletræer generelt været meget lav, og derfor har branchen været presset økonomisk, fortæller dyrkningskonsulent Christian Ladefoged, Skovdyrkerne.

"Udbuddet at juletræer har simpelthen været for stort i forhold til efterspørgslen. Det har betydet, at træer, der ikke er blevet passet 100 procent, har været svære at sælge. Desværre ser det ikke ud til at vende i år, hvor opkøberne efterspørger nogenlunde samme mængder og til priser som de foregående år", siger Christian Ladefoged.

Ifølge Fyns Amts Avis fortæller kurator Jan Bruun Jørgensen fra Andersen Partners, at der en gæld på mellem 15 og 20 mio. kr. i konkursboet. Kurator fortæller yderligere, at de forskellige ejendomme i boet skal sælges, og han udelukker ikke en løsning, hvor Bjarne Knutsen kan drive virksomheden videre.

LandbrugsAvisen har talt med Bjarne Knutsen, der ikke ønsker at kommentere konkursen.

Emneord

Top2

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle