Stort prispres giver tyske slagtesvin et gok nedad

De tyske slagtesvin falder med 13 eurocent.

For blot en uge siden faldt den tyske slagtesvinenotering med seks eurocent (45 øre), og nu er der endnu et prishug til de tyske slagtesvin, der er under et enormt prispres.

Den tyske omsætterorganisation VEZG sænker nu den officielle tyske notering med 13 eurocent til 1,47 euro pr. kg (hvilket svarer til 10,95 kr.).

Før prisfaldet i sidste uge, havde den tyske notering ligget stille på 1,66 euro i fem uger - altså siden 20. maj.  
 
"Situationen har desværre ikke ændret sig på det tyske slagtesvinemarked. Det er fortsat ikke afklaret, hvornår Tönnies’ største slagteri i Rheda-Wiedenbrück må starte med slagtninger igen. Forskellige medier beretter om, at slagteriet som minimum skal være lukket til den 17. juli. Tönnies selv tydeliggør, at slagteriet kun gradvist vil åbne igen, når virksomheden får grønt lys fra myndighederne", beretter Danske Svineproducenters markedsanalytiker Markus Fiebelkorn i den ugentlige prisopdatering.
 
"Det betyder, at udbudspuklen af slagteklare grise vil fortsætte med at vokse. I mellemtiden beretter endda almindelige tyske aviser – altså ikke fagblade – om problemet med slagteklare grise, der ikke afhentes til slagtning", fortsætter han.

Man estimerer, at ca. 70.000 grise ikke kan slagtes per uge, fordi Tönnies’ slagteri i Rheda-Wiedenbrück er lukket.
 
"Derudover er der dårlige nyheder fra kødmarkedet. Flere slagterier, bl.a. Tönnies i Rheda-Wiedenbrück og Danish Crown i Essen, mistede deres eksportlicenser til Kina pga. coronainfektioner blandt slagteriarbejdere. Dårligt vejr fører heller ikke til prispositive impulser for grillartikler. I det hele taget er efterspørgslen efter svinekød således meget sløv i forhold til denne årstid", vurderer Markus Fiebelkorn.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle