Brødrepar udvider for op mod 60 mio. kr. - landets måske største soejendom
Brødrene Sørensen fra Frederikshavn udvider over de kommende år deres ene soejendom og sigter mod 4.000 søer på et site.

Med op mod 4.000 søer på en lokalitet som slutmål er brødrene Danni og Jonas Sørensen ved Frederikshavn godt på vej til at eje landets måske største soejendom.

Størrelsen er ikke et mål i sig selv for de driftige nordjyder, men efter de seneste år at have opkøbt flere landbrugsejendomme og indlemmet dem i deres svineproduktion er brødrene klar til næste skridt.

Flere etaper

»Siden vi blev selvstændige i 2010, har vi været i gang med at udvide. Nu har vi fået lidt luft igen efter at have kørt flere ejendomme ind.

Vi skal ikke være større, hvis ikke vores produktionsresultater kan følge med os. Kunsten er at fastholde vores gode resultater og rutiner i stalden«, siger Danni Sørensen og uddyber staldbyggeriet:

»Projektet, vi er gået i gang med, har vi haft i skuffen i flere år. Det var tanken at bygge hele projektet på en gang, men det ville banken ikke være med til. Det ville stille os alt for sårbart, hvis vi skulle blive ramt af sygdomme inden for de første par år.

Derfor har vi valgt at dele projektet op i flere etaper, og det er helt sikkert den rigtige beslutning, nu hvor vi har haft tid til at gå og tænke over det. Så det er også god rådgivning fra bankens side. Samtidig bliver indkøringen meget mere jævn og håndterlig«, fortæller Danni Sørensen, der anslår, at byggesummen rammer i nærheden af godt 60 mio. kr.

Får omkring 1.000 farestipladser

For de penge bliver der på soejendommen investeret i cirka 560 nye farestipladser over flere omgange, så ejendommen kommer op på cirka 1.000 farestipladser.

Soholder fik skæv start med sygdom - nu er der topresultaterSvin Tirsdag 18. juni 2019 · 12:11

Dertil kommer bl.a. en ny drægtighedsstald, der også deles i to etaper. I første omgang bygges cirka 111 meter og siden kommer resten til, og dermed ender stalden med at blive 180 meter lang.

I alt sker udvidelsen af deres soejendom Store Vognsbæk over fire-fem etaper.

I august står de første farestipladser klar, og går alt efter planen, er første del af drægtighedsstalden klar til at blive taget i brug i februar 2020.

»Den helt overordnede grund til, at vi udvider, er, at vi dermed kan gå fra 14 dags drift til ugedrift, som passer bedre ind i vores produktion.

Vi har gennem flere år haft natovervågning på de store faringsdage, men det har vi siden udvidet til at have hele tiden. Ved at udvide får vi flere søer til at betale for natovervågning, og med udvidelsen har vi folk på ferie hele tiden, så vi kan ansætte to-tre mand ekstra, så vi altid er dækket ind og ikke kommer i undertal i stalden. Et stabilt flow er bare så vigtigt i et sohold i dag«, fortæller han.

Selv om byggeriet fylder godt op i dagligdagen, afviser brødrene ikke, at nye udvidelser kan komme på tale i fremtiden.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle