Gris i aften? - Jeg skal da prøve plantekost fra Danish Crown

Ugen På Spidsen: Det giver god mening, at Danish Crown går plantevejen som supplement til sin eksisterende kødforretning, mener ugens klummeskribent på Svin Plus.

Fremtiden er grøn. Kun de færreste er uenige i den betragtning, og det er formentlig også den tilgang, der har fået Danish Crown til at vende sit fokus den vej. Mod planterne.

I denne måned lancerer Danish Crown via brandet Den Grønne Slagter en stribe vegetariske og plantebaserede produkter til det danske marked.  

Springet mod planterne kan virke overraskende for en kødgigant som Danish Crown, men med den grønne dagsorden, som kører for fuld fart nu, er det et ganske fornuftigt træk af Danish Crown at få en bid af den kage.

Der er andre som Danish Crown, der er gået plantevejen. Faktisk rigtig mange.

En af de mest kendte er Beyond Meat, der så dagens lys helt tilbage i 2009. Det amerikanske selskab har dog fortsat problemer med at levere et overskud på sin forretning, selv om Beyond Meat som noget af det seneste har formået at få en plads på menuen hos den store take away-kæde KFC.

Men - og det er her, det er interessant - kigger man på omsætningen hos Beyond Meat, tegner sig en lovende fremtid. I 2017 løb omsætningen på 32,6 mio. dollars, men den er i 2020 eksploderet til 406,8 mio. dollars. 

Jeg må hellere få dem testet

At Danish Crown har set potentialer med plantebaserede produkter, kan jeg sagtens følge.

I min egen husholdning er kød fortsat en betydelig del af menuen, men løbende har vi f.eks. lavet rødbedebøffer med et ganske hæderligt resultat.

Andre forsøg med planter er gået knap så godt, og jeg har et par gange de seneste par år købt færdigretter med alternative proteiner, som ikke er faldet i familiens smag.

Derfor har jeg ikke prøvet færdigretterne igen, men forsøger løbende på egen hånd at komponere nye plantebaserede retter. 

Hvis produkterne fra Den Grønne Slagter er nemme at tilberede og smager godt, skal de nok blive en succes. Jeg må hellere få dem testet af ved en kommende lejlighed. 

Søren Tobberup Hansen er journalist og svinefaglig redaktør på LandbrugsAvisen, magasinet Svin og Svin Plus.

 

Faktaboks

I den ugentlige klumme på Svin Plus, "Ugen på spidsen", sætter Morten Thomsen og Søren Tobberup Hansen, journalister og svinefaglige redaktører på LandbrugsAvisen, magasinet Svin og Svin Plus, svineugen i perspektiv.

Klummen er udtryk for skribentens personlige synspunkt.

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle