Svinenotering i endnu et fald: Alle lurer på alle

Danish Crowns sænker endnu engang prisen på deres slagtesvinenotering. Det er sjette uge i streg med prisfald på noteringen.

Danish Crown må endnu en gang sende noteringen nedad som følge af corona-krisen.

Selv om der er gang i genåbningen, er det ikke nok til at holde priserne på grisene, melder koncernen, der derfor sender prisen ned med 30 øre per kilo til nu kun en anelse over 11 kroner per kilo.

"Som vi ser det, lurer alle på hinanden i øjeblikket, så det handler om, hvem der blinker først. Bliver det forbruget i Europa, der kommer op på normalt niveau for årstiden, eller bliver det Kina, der igen begynder at købe ind i store mængder. Det er umuligt at spå om, men der er gang i telefonerne, for alle er bange for at misse toget, når det kører", siger Lars Albertsen, der er global salgsdirektør i Danish Crown Pork.

I uge 10 lød noteringen på 14,30 kroner per kilo - et nærmest historisk højt niveau. Siden har corona-pandemien virkelig gjort ondt på svinepriserne, med nu samlet over 3,2 kroners fald på bare 14 uger.

 

Kina er i vakuum

En del af årsagen er, at Kina, som Danish Crown i særklasse har satset alle sine penge på, nu ikke køber ind i efterdønningerne af corona-krisen i det enorme land.

Danish Crown kalder situationen som et vakuum og påpeger, at forklaringen er en kombination af ophobede mængder i de kinesiske havne og et løft i importen fra USA, så derfor har Kina været rigeligt forsynet de seneste uger.
 
"Det er meget svært at spå om, hvornår der igen kommer fart på eksporten til Kina. Temperaturen i forholdet mellem USA og Kina er kølet betragteligt, og samtidig er der indikationer på stigninger i forbruget. Nedgangen i eksporten ud af Europa betyder, at vi ikke har det samme forspring på afregningen til Tyskland som for et par måneder siden, men årstiden taget i betragtning er vi fortsat godt med", siger Lars Albertsen.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle