Svineproducenter afviser tilbud om kompensation efter PRRS-sag

Danske Svineproducenter kritiserer endnu en gang Hatting for deres kommunikation efter PRRS-udbruddet hos en ornestation. Direktør mener, at virksomheden gør, hvad man kan.

Danske Svineproducenter er mildst talt stærkt utilfredse med Hattings håndtering af prrs-udbruddet i juli, hvor 44 svineproducenter fik deres besætninger inficeret med prrs-virus via Hatting.

Derfor har producentforeningen tidligere besluttet at gå rettens vej og kræve erstatning for de tab, som svineproducenterne har haft efter brug af sæd fra Hatting Horsens.

Hatting er dog kommet med et tilbud om kompensation, men det er langt fra tilfredsstillende, mener Danske Svineproducenter.

"På trods af, at vi har forholdt Hatting de milliontab, som hver eneste besætning har måttet se i øjnene som følge af smitte fra Ornestation Horsens, har Hatting tilbudt de smittede besætninger en så latterlig lille kompensation, at det kun kan betragtes som arrogance og en nedværdigende attitude fra Hattings side", udtaler Kim Heiselberg i en pressemeddelelse.

Svineproducenterne har tidligere vurderet deres medlemmers tab til omkring 85 mio. kr.

Håber stadig på fredelig aftale 

Hos Hatting håber man stadig på en mindelig løsning.

"Det er på alle måder en ulykkelig sag der har ramt flere landmænd og en række aktører. Hatting har levet op til alle de retningslinjer, der ligger for KS-stationer, men det er en kompleks sag, hvor mange parter er involveret direkte og indirekte", skriver Per Nyby Pedersen, adm. direktør i Hatting A/S, i en skriftlig kommentar til Landbrugsavisen.

"I Hatting bruger vi vores ressourcer på at håndtere alle de udfordringer, der er kommet i denne sag og er i dialog med alle parter – herunder også Landsforeningen af Danske Svineproducenter".

Danske Svineproducenter håber dog på mere fra Hatting.

"Vi (Danske Svineproducenter, red.) repræsenterer hovedparten af de smittede besætninger. Og, ja, vi har forsøgt dialogens vej med Hatting, men har været mødt af en dør af tilbageholdt viden samtidig med kommunikation, der har været trukket unødigt i langdrag", skriver Heiselberg.

"Den efterfølgende kommunikation var mangelfuld og utroværdig", udtaler han og henviser nu til, at man nu håber på, at rettens dom i sagen falder ud til svineproducenternes fordel.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle