Syngenta sætter nye mål for fremtidens bæredygtige landbrug

Syngenta Group har lanceret nye målsætninger for fremtidens landbrug med en ”Good Growth Plan 2025”, der sætter fokus på kampen mod klimaændringer og tab af biodiversiteten.

Den nye Good Growth Plan fra Syngenta indeholder omfattende, nye tiltag til at reducere landbrugets CO2-aftryk og hjælpe landmændene med at håndtere de ekstreme vejrmønstre, der skyldes klimaændringer. Det skriver virksomheden i en pressemeddelelse.

Den plan falder helt i tråd med de mål, som Europa-Kommissionen har sat sig, samt den nye "Fra jord til bord"-strategi, som Syngenta ønsker at støtte.

Erik Fyrwald, chief executive officer i Syngenta Group, siger:

"Principperne og prioriteterne i vores Good Growth Plan bliver forankret i den måde, vi driver forretning på i Syngenta i fremtiden, og skal indarbejdes i alle vores beslutninger".

Klimaforandringer truer

Ifølge Syngenta har coronavirus-pandemien afsløret, hvor skrøbeligt landbrugets økosystem er. Ligesom en pandemi er klimaændringer en uundgåelig trussel, som vi bliver nødt til at tage alvorligt, før det er for sent, skriver virksomheden.

"Efterhånden som økonomien og landbruget kommer op i omdrejninger igen med den gradvise lempelse af Covid-19-restriktionerne, er vi nødt til at støtte genetableringen for landmænd, der har fokus på kampen mod klimaændringer og tab af biodiversitet", lyder det fra Erik Fyrwald.

Ifølge den nye Good Growth Plan forpligter Syngenta Group sig til at investere to milliarder dollars (cirka til 13 mia. danske kroner) i bæredygtigt landbrug frem til og med 2025, og til at levere to teknologiske gennembrud til markedet hvert år.

Dette omfatter ligeledes en forpligtelse til at reducere CO2-intensiteten af aktiviteter med 50 procent inden 2030, for at støtte målene i Parisaftalen om klimaændringer. 

Ifølge Carina Christine Skovmøller, Head of Business Sustainability i Syngenta Nordic, støtter man i Norden fuldt ud den nye Good Growth Plan og går tilmed et skridt videre ved at udarbejde konkrete målsætninger for de nordiske lande:

"Alle vores aktiviteter i Syngenta Nordic tager udgangspunkt i bestræbelsen på at forbedre bæredygtigheden af landbruget. Vi vil gøre vores bedste for at støtte disse nye mål i Syngenta Nordic, og vi arbejder lige nu med at udforme lokale mål og initiativer gældende for de nordiske lande. De vil blive lanceret senere på året og vil omfatte endnu mere konkrete initiativer og projekter," siger hun.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle