Tysk smågrisenotering har kurs mod rekordniveau

Danske smågrise får for alvor følgeskab af de tyske smågrisenoteringer, der også stiger i pris og nærmer sig sommerens rekordpriser.

Mange bække små får efterhånden noteringen for tyske smågrise til at komme højt op.

Den tyske Nord-West-notering stiger mandag med én euro til 61 euro, og i næste uge er der udsigt til, at der bliver lagt yderligere to euro på noteringen, så den med 63 euro næsten rammer rekordniveauet fra sommer, da den tyske notering kom i 64 euro, som er det højeste niveau nogensinde.

En notering på 63 euro svarer til 507 kr. inkl. vægtregulering.

Det er en stor efterspørgsel på smågrise, der presser priserne op.

"Smågrise er godt efterspurgte for tiden, og omsætterne har p.t. ingen problemer med at afsætte frie smågrisepartier. De stigende slagtesvinenoteringer både i Tyskland og Danmark sørger for medvind på smågrisemarkedet. Selvom der forventes, at slagtesvinenoteringerne måske giver lidt efter i de kommende to måneder, afspejler den nuværende prisudvikling den enorme optimisme i markedet", anfører Markus Fiebelkorn, markedsanalytiker hos Danske Svineproducenter i en markedskommentar.

ASF giver usikkerhed

Han forholder sig også til det nye tilfælde af afrikansk svinepest i Polen, der kom frem i weekenden og som giver mange panderynker hos svineproducenter i Europa.

"Det nye udbrud af ASF i Polen, kun 85 km fra den tyske grænse, viser imidlertid, at hele opsvinget bevæger sig på tynd is. Uden tvivl vil et udbrud af ASF i Tyskland føre til et markant prisfald i hele Europa. Hvor meget priserne vil falde er imidlertid afhængigt af, hvor i Tyskland ASF udbryder. Er det bare i grænseområdet til Polen, hvor området måske kan indhegnes? Eller springer ASF til Tysklands kerneområde for svineproduktion i Nordvesttyskland?", spørger Markus Fiebelkorn retorisk og fortsætter:

"Derudover er det ikke afklaret, hvordan eksportmarkederne vil reagere. Vil man lukke for al eksport, som man tidligere har gjort med andre lande? Eller mangler man så meget svinekød, at man alligevel accepterer svinekød fra Tyskland under bestemte betingelser? Ifølge tyske kilder har kineserne underskrevet en hensigtserklæring om, at man vil inddele Tyskland i forskellige regioner og kun spærre de tilsvarende regioner, hvis ASF kommer til Tyskland. Men indtil nu er det åbenbart kun en hensigtserklæring", melder han.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle