Tyske smågrise tager nyt prishop og mere kan være på vej

Prisstigningerne fortsætter for den tyske VEZG-smågrisenotering.

Optimismen er for alvor tilbage på det tyske smågrisemarked, der for bare nogle uger siden var banket langt ned prismæssigt.

Med de seneste ugers prisstigninger for VEZG-smågrisenoteringen ser det efterhånden mere lovende ud med en notering på nu 35 euro svarende til 298 kr. inkl. vægtregulering, der minimerer tabet ved at sælge 30 kg-grise.

Noteringen på 35 euro er en stigning på 2,5 euro, og fremgangen skyldes ikke mindst, at den tyske slagtesvinenotering endelig gik frem i sidste uge efter 12 ugers stilstand.

"Det var impulsen, de tyske markedsinteressenter ventede længe på. Efter 12 ugers stilstand steg den tyske slagtesvinenotering i onsdags med 2 cent til 1,21 euro. Selvom det ikke er meget, er det alligevel et vigtigt signal, som indikerer, at udbudspuklen på det tyske slagtesvinemarked snart er afviklet, og at priserne sandsynligvis vil fortsætte med at stige i de kommende uger", forklarer Markus Fiebelkorn, markedsanalytiker hos Danske Svineproducenter, i en markedskommentar.

De stigende priser på tyske slagtesvin vil smitte positivt af på smågrisenoteringerne. Desuden er det for noteringen positivt, at en del tyske smågriseproducenter er stoppet i de seneste måneder, fordi det mindsker udbuddet.

Ikke bare i Tyskland, men stort set alle nordeuropæiske smågrisenoteringer har reageret positivt den seneste tid og mere kan være på vej.

"De fleste tyske markedsinteressenter regner med medvind på det tyse slagtesvinemarked og derfor også med fortsat stigende smågrisenoteringer i de kommende uger", siger han.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle