Unge skal på sikkerhedskursus inden det er for sent

’Tænk dig om mens du kan’ er overskriften for Grindsted Landbrugsskoles Sikkerhedskursus for unge mellem 13-16 år, som arbejder på et landbrug efter skoletid.

Grindsted Landbrugsskole tilbyder unge mellem 13-16 år, som arbejder på et landbrug efter skoletid at komme på Sikkerhedskursus. Målet er at undgå arbejdsulykker og nedslidning.

Det skirver skolen i en pressemeddelelse.

”Det kan lyde lidt brutalt, men vi vil gerne have de unge på kursus i sikkerhed, mens de kan og ikke først, når ulykken er sket. Desværre oplever vi alvorlige ulykker i forbindelse med arbejdet på landbrugene, og derfor skal de helt unge lære, hvordan man kan gå sikkert på arbejde efter skoletid. For der er ingen tvivl om, at det at have et job på en gård efter skoletid, det er fantastisk,” siger Poul Thomsen, kursusansvarlig og lærer på Grindsted Landbrugsskole.

Han understreger at forebyggelse og træning i at opdage faresituationer på et landbrug er særligt vigtigt at lære for de unge, da de ikke har prøvet så mange arbejdssituationer endnu, og de har en alder, hvor de er parate til at lære.  

”Vi har gode erfaringer med at skabe et godt læringsmiljø her på skolen, så derfor er det naturligt for os at udbyde Sikkerhedskursus til de unge. Kurset er bygget op med rigtig meget praktisk læring, hvor vi øver håndtering af dyr, arbejde i værkstedet og så er der foredrag, der er holdt i en tone, som de unge kan relatere til, så de skal ikke bare sidde på deres flade og lytte. Et gammelt ordsprog siger; ”Det er bedre at forebygge fremfor at helbrede”, og det er målet for kurset. Det handler jo om, at fremtidens landmænd ikke ødelægger sig selv, men i stedet kan arbejde hele livet,” fortæller Poul Thomsen.

På kurset er der også indlagt sociale aktiviteter, hvor de unge kan lære andre med samme interesse for landbrug at kende.

Ung til ung

En af oplægsholderne på kurset bliver Mathias Osmundsen. Han er 20 år gammel og er efter et år i praktik tilbage som elev på Grindsted Landbrugsskole.

”Selvom jeg er ret ung, så har jeg allerede nogle erfaringer, som jeg kan give videre til de skoleelever, som arbejder på en gård i fritiden. Jeg har selv hjulpet til på min fødegård efter skoletid, og kan huske hvordan jeg ind i mellem gjorde nogle uhensigtsmæssige ting i mit arbejde. Jeg håber, at jeg med mine input kan hjælpe, så de undgår at slide sig selv op eller få skader, når de arbejder,” forklarer Mathias Osmundsen.

Kursusdeltagerne får til sidst på kurset et kursusbevis, som Poul Thomsen håber, at de unge vil hænge hjemme på væggen, så de hver dag bliver mindet om, hvad de lærte på Sikkerhedskurset.

Kurset er for skoleelever, der arbejder på et landbrug i fritiden og det foregår 8. – 9. marts på Grindsted Landbrugsskole.

Tilmelding til sikkerhedskurset kan ske på www.grindstedlandbrugsskole.dk under ”Tilmelding”, og der er frist den 1. marts 2019.

Kurset afholdes fredag og lørdag den 8.- 9. marts 2019.

Faktaboks

Sikkerhedskursus er for unge mellem 13-16 år, som arbejder på et landbrug i fritiden.Dato: 8. – 9. marts.Sted: Grindsted LandbrugsskoleTilmelding: www.grindstedlandbrugsskole.dk under ”Tilmelding” senest den 1. marts 2019Pris: 250 kr. inkl. overnatning og kost.Grindsted Landbrugsskole tilbyder hele uddannelsen til landmand.Grindsted Landbrugsskole er en kostskole, hvor størstedelen af eleverne bor på skolen. 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle