USA øger svinebestand kraftigt

På et år er svinebestanden i USA vokset med fire procent.

Svinebestanden er vokset heftigt det seneste år i de amerikanske svinestalde.

En svinetælling fra 1. marts, som det amerikanske landbrugsministerium USDA har foretaget, viser således en stigning på 4,0 procent i totalbestanden af svin, mens der er en stigning i avlsbestanden på 0,4 procent. Det fremgår af Markedsnyt for grisekød.

Hastigheden ser dog ud til at blive sat ned i den kommende tid. De forventede faringer for perioden marts til maj ligger 0,4 procent lavere end sidste år, og for perioden juni til august ligger antallet 4,3 procent lavere end året før.

"Stigningen i antallet af smågrise og slagtesvin bekræfter, at der fortsat kan forventes rigelige forsyninger af slagtesvin til de amerikanske slagterier den kommende tid. Stigningen for smågrise og slagtninger lå også lidt over mange analytikeres forventninger", anfører markedsanalytiker Karsten Flemin, Landbrug & Fødevarer, og fortsætter:

"Til gengæld ser det også ud til at fremgangen i avlsbestanden er sat på pause. Det betyder, at den nuværende stigning i slagtningerne må forventes at aftage senere på året og i starten af næste år. USDA gør dog opmærksom på, at man forventer en solid stigning i produktiviteten, således at udviklingen i forventede faringer ikke vil matche den efterfølgende produktion".

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle