V-ordfører: Landbrugskommissær burde fyres efter udtalelser

Det er uacceptabelt, når EU's landbrugskommissær taler intensivt landbrug ned, mener ordfører fra Venstre, der vil have minister til at tage afstand.

Udtalelser fra EU's landbrugskommissær vækker harme hos Venstres landbrugsordfører Erling Bonnesen.

Kommissæren, polske Janusz Wojciechowski, har nemlig på Twitter givet udtryk for, at intensivt landbrug ikke er bæredygtigt, og nævner i den sammenhæng blandt andre Danmark.

"Det er helt grotesk og fuldstændig uacceptabelt, når EU's landbrugsskommissær udtaler, at intensiv svineproduktion, som den vi har i Danmark, ikke er bæredygtig. Jeg ved godt, at det ikke er muligt, men han burde fyres for at sige den slags", siger Bonnesen.

Kritikken kommer i kølvandet på skuffede udtalelser fra L&F-formand Martin Merrild og EU-parlamentariker Asger Christensen (V).

"Minister bør tage afstand"

Erling Bonnesen opfordrer nu den danske fødevareminister Mogens Jensen (S) til at tage kraftigt afstand fra udtalelserne.

"Her i Danmark kan vi stå fuldt på mål for den landbrugsproduktion, vi har, som er blandt de bedste i verden, når det kommer til miljø og klima. Derfor bør ministeren på vegne af den danske regering tage stærkt til genmæle og bede kommissæren trække sine udtalelser tilbage", siger Erling Bonnesen.

Venstremanden har nu stillet en håndfuld spørgsmål til ministeren, hvor han beder Mogens Jensen forholde sig til kommissærens udtalelser og selv give sin holdning til kende overfor intensiv svineproduktion.

Faktaboks

Her er Erling Bonnesens (V) spørgsmål til fødevareminister Mogens Jensen (S):

  1. Ministeren bedes kommentere udtalelserne fra EU’s landbrugskommissær, om at intensiv svineproduktion ikke er bæredygtig, bl.a. med henvisning til Danmark.
  2. Er ministeren enig i, at udtalelserne fra EU’s landbrugskommissær, om at intensiv svineproduktion ikke er bæredygtig, bl.a. med henvisning til Danmark, skal imødegåes, og hvilke initiativer vil ministeren tage overfor EU-kommissæren?
  3. Ministeren bedes redegøre for sin holdning til dansk intensiv svineproduktion, herunder om ministeren er enig i, at danske fødevarer er blandt dem, der produceres med de laveste miljø- og klimaaftryk, herunder dansk intensiv svineproduktion.
  4. Er ministeren enig i, at vi i Danmark fortsat skal arbejde for, at fremme den intensive svineproduktion til gavn for jobskabelse og valutaindtjening og dermed stærkt økonomisk bidrag til finansiering af velfærdssamfundet.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle