Video: Gigapose forvandler kornvognen til gylletransport

Ved at montere en pose i kornvognen kan den anvendes til transport af gylle.

Det tyske firma Huesker har udviklet en pose, der sammen med en særlig bagsmæk til kornvognen gør blandet andet gylletransport mulig.

Ved brugen af  Huesker Flexcover Combi erstattes kornvognens traditionelle bagsmæk med en anden bagsmæk hvorpå en sugeslange og en hydrauliskpumpe er monteret. På denne bagsmæk hænger også en sammenrullet pose, denne pose rulles ud og fastgøres i toppen af vognen.  Hele enheden vejer 800 kilo. Montagen tager ifølge fabrikanten cirka en time. 

I videoen herover, lavet af et magasin, Profi, fra producentens hjemland, ser man, foruden montering og brug af gylleposen, hvordan posen opfører sig ved hårde opbremsninger og voldsom kørsel. Vognen er til testkørslen monteret med støttehjul, så den ikke risikere at vælte.

Næstformand inden DanAvl-møde: Lad os tale landmand til landmand 16. november · 21:16

Fungerer dette system, giver det spændende mulighed for at øge udnyttelsen af kornvognen, der ellers kun bliver brugt en begrænset del af året. Samtidig giver det mulighed for at øge udnyttelsen af gyllevognen, der kan blive kørende i marken med lavt dæktryk.

Kapaciteten af posen i den tre-akselede Krampe Big Body 900-vogn er 28 kubikmeter. Den mindre to-akslede Big Body 700 vogne kan rumme en 18 kubikmeterpose. 

Posen er lavet i PVC-dug og er UV-bestandig. Den kan bruges til væsker med en temperatur på mellem minus 30 grader og op til 70 grader. Posen er ifølge producenten kemikaliebestandig, så den uden problemer kan anvendes til eksempelvis gylle og syre.

Emneord

video

Tip os

Kommentarer

Nyhedsbrev

Forsiden lige nu