Video:Socialdemokrater klar til at afsætte flere penge til jordfordeling

Der skal flere midler til, hvis planerne om jordfordeling for alvor skal rulles ud. Det var torsdag bred enighed om, da Anne Arhnung, Maria Reumert Gjerding og Mette Frederiksen var på besøg hos landmand Henrik Bertelsen.

Mette Frederiksen, formand for socialdemokratiet, er klar til at afsætte mere end de 150 millioner kroner, partiet har foreslået afsat til jordfordeling.

Det sagde hun, da hun fredag besøgte Henrik Bertelsen, landmand med græssende stude i Vejen Mose og næstformand i Familielandbruget.

Mette Frederiksen besøgte landmanden sammen med direktør i Landbrug & Fødevarer, Anne Arhnung og præsident i Danmarks Naturfredningsforening, Maria Reumert Gjerding.

"Man kan kun støtte et samarbejde, som det, der er indledt mellem Danmarks Naturfredningsforening og Landbrug & Fødevarer", sagde Mette Frederiksen, der også efterlyste retningslinjer for, hvad der politisk skal til, for at sætte gang i jordfordelingen.

Meningen er at tage lave jorde ud af drift og sikre, at høje jorde kan dyrkes effektivt. Og parterne er enige: Der skal penge til.

For ligesom at understrege mulighederne, trompeterede to traner, da de fire sammen med deres organisationsfolk besøgte mosen.

Hør dem og se, hvor godt parterne befinder sig i hinandens selskab i videoen øverst i artiklen.

Emneord

video

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle