VKST leverer skuffende resultat efter fusionsår

Rådgivningsselskabet VKST har leveret et utilfredsstillende resultat på bundlinjen, som ender på et beskedent plus på 70.000 kr. Selskabet oplever dog en stigning i efterspørgslen på rådgivning har tilgang af nye kunder, hvilket løfter omsætningen 2,5 mio. kr.

På trods af en øget efterspørgsel i rådgivningsvirksomheden VKST, kommer selskabet ud af 2017 med et beskedent årsresultat på 70.000 kr.

Og det er ikke tilfredsstillende, lyder det fra selskabets direktør Gert Klitgaard.

"Vores overskud er for lavt sammenlignet med vores omsætning. Og selvom vi har afholdt alle omkostninger ved fusionen, så er det ikke et tilfredsstillende resultat for 2017, siger direktør Gert Klitgaard i en pressemeddelelse.

Det skuffende bundlinjeresultat skal ses i sammenhæng med, at VKST efter fusionens første år oplever en øget tilgang af kunder, som bl.a. efterspørger målrettede rådgivningsforløb med fokus på indtjening.

Således er omsætningen steget med 2,5 mio. kr. til i alt 185 mio. kr. for hele 2017.

"Vi har konstant fokus på, hvordan vi kan forbedre bundlinjen hos vores kunder. Og især de målrettede rådgivningsforløb, hvor vi sammen med kunden skaber forandringer ude på bedriften er helt afgørende for, at kunderne får en højere indtjening", siger administrerende direktør i VKST, Mads Birk Kristoffersen.

Specialiseret rådgivning hitter

Det er især inden for den mere specialiserede del af rådgivningen, at VKST oplever en markant øget efterspørgsel.

Det er eksempelvis områderne juridisk rådgivning, svinerådgivning, økologisk rådgivning samt områderne byggeri og miljørådgivning, der har oplevet fremgang i 2017.

"Vi har en klar strategi om, at vi skal kunne yde rådgivning på andre områder end de gængse. Når vores benchmark viser, at kundens indtjening er lav sammenlignet med tilsvarende bedrifter, så hjælper vi også med løsninger og følger op sammen med kunden ude i stalden og i marken. Det skaber resultater, der kan ses på bundlinjen", siger Mads Birk Kristoffersen.

fusionen går planmæssigt

Direktør Gert Klitgaard understreger dog, at fusionen mellem DLS og Gefion er forløbet efter planen, og at VKST har skabt fundamentet for fremtidens rådgivning.

Allerede før etableringen af rådgivningsselskabet VKST i 2017 blev der lagt en klar plan for fusionsforløbet. Og den plan er siden fulgt nøje.

Det betyder ifølge direktør Gert Klitgaard, at harmoniseringen af de to organisationer er sket i et højt tempo og hele tiden med fokus på at servicere og rådgive kunderne.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle