Konkursramt maskinstation håber at genopstå

Banken trak stikket på maskinstation, der nu kæmper for at kunne hjælpe de forårsklar kunder.

Torsdag eftermiddag blev der afsagt konkursdekret over Komdrup/St. Arden Maskinstation. Men i kulisserne arbejdes der hårdt på at få maskinstationen til at genopstå i nye klæder.

Det oplyser bestyrelsesmedlem Per Brøndum til LandbrugsAvisen, der bekræfter, at konkursen nu er en realitet, og at der er indsat kurator i selskabet.

Samtidig er de mere end 50 medarbejdere sendt hjem.

»Vi har planer om at prøve at genetableret maskinstationen på en eller anden måde. Vi vil gerne prøve at hjælpe alle kunderne, der er kommet i klemme. Det er en meget dårlig tid, det sker, nu hvor al foråret skal starte op,« siger han og tilføjer:

»Hvis det skal ske, skal det ske inden for 14 dage. Det har allerede været i gang et par dage. Det tager lidt tid, men jeg tror, der kommer en løsning.«

Gammel gæld

Årsagen til konkursen skal blandt andet findes i noget ældre gæld, der siden har plaget maskinstationen.

»Der har været forhandlinger med banken gennem længere tid om forskellige løsninger, som banken har været positive overfor. Men i sidste ende sagde de pludselig nej, og så har vi ikke kunnet finde alternative løsninger med så kort varsel,« forklarer Per Brøndum.

»Gælden er tilbage fra krisens tid, hvor man lavede nogle uheldige investeringer, der har præget os siden. Blandt andet noget grusgrav har kostet os dyrt. Men vi forstår ikke, at det kommer nu, for det gik bedre og bedre,« siger han.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle