L&F på navnejagt: Giv dit bud på, hvad pis-øl skal hedde

Øllen, der er brygget på tis, skal have et navn, og derfor har L&F startet en ’navneudfordring’.

Landbrug & Fødevarer har skudt en ’navneudfordring’ i gang: hvad skal deres øl, der er lavet på tis, hedde? På Landbrug & Fødevarers Facebook-opslag er der allerede kommet flere bud ind på kommentarfeltet; alt fra Gyldne Dråber, Pisporter til Re-Beer.

Forklaringen bag navneudfordringen er først og fremmest, at det er en sjov og moderne måde at få folk til at engagere sig for gødning og få en bedre forståelse af cirkulær økonomi.

»Vi er optaget af bæredygtighed, og det vil vi gerne vise på en sjov måde ved at putte vores værdier ud med humor, så folk kan interessere sig mere for det.

Det handler også lige så meget om få skabt medejerskabt blandt de danske unge; at det vi kan præstere i dansk landbrug, skal de være stolte af, og at de skal kunne forstå det,« fortæller adm. direktør for Landbrug & Fødevarer, Karen Hækkerup.

Hun fortæller, at ’et dybere spadestik’ om hvad gødning handler om, skal få unge til at interessere sig mere for landbrug. Hun var i morges i radioprogrammet Go’ morgen P3, og da hun fortalte, at L&F efterspurgte bud på navne til øllen, kom der over 300 bud ind på få minutter.

Der er ikke nogen præmie til den, som eventuelt kommer med det bedste bud, og derfor kalder de en navne-udfordring i stedet for konkurrence.

»Vi kigger selvfølgelig på, om nogle af de bud der er kommet ind, kan bruges og så spørge, om vedkommende vil med ind og få en smagsprøve på øllen,« siger hun.

11 tons byg er klar

Det indsamlede pis fra Roskilde Festival 2015 blev i foråret 2016 brugt til gødning på to hektar af landmand Torben Hansens marker nær Køge.

Resultatet var ca. 11 tons byg. Byggen er blevet maltet af Viking Malt. og nu er det så altså klart til at blive brygget til øl.

Navnet på øllen bliver afgjort ved, at en gruppe mennesker hos L&F, inklusiv Karen Hækkerup, sætter sig sammen og finder frem til et navn. Karen Hækkerup kan ikke give en præcis dato på, hvornår udfordringen bliver afsluttet, men hun regner med, at den vil vare i nogle uger.

Af hygiejnemæssige grunde skal urinen lagres i mindst seks måneder, før den bruges som gødning på marken. Desuden skal man have en tilladelse af kommunen for at gøde med urin fra mennesker.

I slut marts sætter Nørrebro Bryghus bryggen over, så Landbrug & Fødevarer er klar til at servere i slut juni.

»Vi håber, at den første prøvesmagning bliver før det, men vi melder løbende ud med, hvad den skal hedde og så videre, så vi må væbne os med tålmodighed,« siger hun.

Seneste videoer

Se alle

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle