Årets høst af vinterbyg er et plaster på såret fra sidste år

Med tørkeåret 2018 in mente, er høsten af vinterbyg i år et stort plaster på såret for 54-årige Søren Hansen, der er blevet færdig med høsten af vinterbyg.

Vinterbyggen er kommet i hus og er over al forventning hos landmand Søren Hansen i Fuglebjerg ved Næstved. Med den 10 år gamle mejetærsker, en Case IH 8010, blev de i går, søndag, færdige med i alt 72 hektar vinterbyg med et udbytte på cirka 9,7 tons.

"Det er faktisk gået over al forventning. Jeg er tilfreds, når vi rammer otte tons. Sidste år høstede vi kun 40 procent af normalen, så vi kan ikke nå at indhente det tabte. Men 2018 har vi lagt bag os. Det her er absolut et plaster på såret," fortæller Søren Hansen på 54 år. 

Typen af sorten kan han ikke huske på stående fod, men jordtypen er JB-5-7, som ifølge Søren Hansen er "ganske udmærket", da det kan holde på vandet. For vinterbyggen er vandprocenten endt på 14-15 procent, hvilket er knap under det gennemsnitlige. På gården, der består af i alt 400 hektar, dyrker han også vårbyg, hvede og raps. Alt korn går som foder til bedriftens 1.000 søer. Rapsen bliver sendt videre til Danish Agro.

"Som landmand er man altid forsigtig med tallene, men vi forudsætter, at høsten vil gå godt. Vi har fået det nedbør, vi skal have, men det varierer fra egn til egn," siger han.

Søren Hansen deltager med de indsendte billeder i konkurrencen 'Skyd Høsten Bedst'. 

Skyd Høsten er et samarbejde med Gjensidige. Tjek din høstsikkerhed og vær med i lodtrækningen om en super sej DJI Mavic Air drone til en værdi af 7850 kr.: www.landbrugsliv.dk

Faktaboks

Skyd høsten 2019 - Sådan gør du

Skyd høsten bedst:

  • 1. præmien er en høstfest til en værdi af 25.000 kr.
  • Ugevindere får tilsendt en stor Skyd høsten-lagkage, værdi 1.000 kr.
  • Ugevindere trækkes fra uge 29.
  • Blandt alle indsendte billeder trækkes der lod om en Apple iPad WiFi 32GB, værdi 2.280 kr.
  • Blandt alle indsendte billeder trækkes der lod om 5 x 1 årsabonnement på Mark, Kvæg, Svin, Kødkvæg eller Traktortech, værdi op til 1.114 kr.

Skyd høsten først:

Skyd høsten først og vind et gavekort til Restaurant Flammen til en værdi af 800 kr.

Årets 13 afgrøder: Vinterbyg, vinterraps, triticale, vårbyg, vinterhvede, rug, havre, alm. rajgræs, rødsvingel, engrapgræs, hvidkløver, spinat til frø og hestebønner.

Skyd bedste video:

Skyd bedste høstvideo og vind et GoPro Hero6 kamera, værdi 2.590 kr.

Videoen må maks. være 6 minutter lang og må ikke indeholde musik, du ikke har rettigheder til.

Sådan deltager du:

  • Gå ind på www.landbrugsavisen.dk/skyd-2019
  • Udfyld felterne med information og kontaktoplysninger
  • Upload dit billede (du kan uploade op til tre billeder) eller send din video.

Betingelser for at deltage:

I alle konkurrencer er det en betingelse for at vinde, at ejer, forpagter, driftsleder eller maskinfører på det høstede areal er villig til at fortælle mere om høsten.

Alle indsendte billeder, videoer og kommentarer skal være fra 2019.

Udvalgte billeder og videoer bliver vist på landbrugsavisen.dk, og de bedste fotos bliver trykt i LandbrugsAvisen.

Alle præmier udloddes af LandbrugsAvisen i samarbejde med Gjensidige

Alle, også ikke-landmænd, kan deltage i konkurrencen dog ikke medarbejdere ved LandbrugsMedierne og Gjensidige.LandbrugsAvisen forbeholder sig ret til at anvende indsendte billeder og tekst vederlagsfrit i LandbrugsMediernes trykte og elektroniske medier. Fotos og tekster må ikke fremstå stødende, indeholde klare reklamebudskaber eller krænke ophavsrettigheder. De fulde konkurrencebetingelser kan læses på hjemmesiden.

Emneord

Skyd Høsten 2019

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle