1959 var på mange måder et år, hvor det gamle og det nye krydsede hinanden i den store smeltedigel. Trods det prismæssige lavpunkt i 1957/58 og trods afvandring af 13.000 medhjælpere på et år var husdyrbestanden ved juliaftællingen rekordstor.

Den sidste husmandskoloni blev oprettet i Fjelstrup ved Haderslev, og Folketinget vedtog en ændring af statshusmandsloven, der forkortede statslånenes løbetid fra 139 til 60 år.

Der blev installeret malkemaskine på yderligere 4.000 landbrug samtidig med, at man bekymret så kvægløst landbrug vinde frem.

Med glæde kunne man dog konstatere, at en lang og sej kamp var vundet. Kvægtuberkulosen og kalvekastningen blev erklæret udryddet.

Landmændenes største bekymring var dog mere nærværende: 1959 blev et tørkeår.

Læs mere om 1959 her.

LandbrugAavisen fortæller her på vores hjemmeside løbende om de sidste 60 år i dansk landbrug - de år, vi har eksisteret på grund af - og for - dansk landbrug.

Læs mere om på vores jubilæums-hjemmesidewww.godhistorie.dk og del meget gerne dine egne minder fra året - eller andre år - ved at indsende dem til godhistorie@landbrugsmedierne.dk eller lægge dem på det sociale medie Instagram med hashtagget #taklandmand.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle