Alvorlig corona-klemme for slagtesvin: 19 procent af amerikansk slagtekapacitet er nu lukket

Endnu et stort slagteri lukkes i Iowa og krisen når hidtil usete niveauer for amerikansk slagtesvineproduktion.

Den amerikanske situation for slagtesvin bliver værre og værre.

Nu melder Tyson Foods, et af USA's største slagteriselskaber, at man ser sig nødsaget til at lukke endnu et slagteri - nemlig i svinestaten Iowa. Det melder The Pig Site.

Slagteriet står for knap 20.000 daglige slagtninger - svarende til 5 procent af de amerikanske slagtninger. Derudover vil også en fabrik i Logansport lukke, har Tyson Foods meldt.

Når Logansport stopper slagtningerne, vil hele 19 procent af slagtekapaciteten være lukket ned som følge af udbrud af covid-19 blandt medarbejdere, har branchemediet gjort op.

"Forbrugerne vil se effekten i butikkerne, efterhånden som produktionen daller", melder Tyson Fresh Meats direktør Steve Stouffer og tilføjer:

"Det betyder tab af vital markedsadgang for landmænd og det bidrager yderligere til nedbrydningen af vores nations fødevareforsyning".

Så sent som i mandags afviste guvernør Lisa Reynolds fra svinestaten Iowa at forlange lukning af svineslagterier.

Hun påpegede, at slagterierne trods spredning af corona-smitte blandt de tusinder af medarbejdere, var nødt til at forblive åbne, af hensyn til fødevareforsyningen og af hensyn til, at mange tusinde af slagtesvin ellers ville dø.

I stedet udkommanderede hun 250 medlemmer af National Guard, det amerikanske hjemmeværn, til at bistå slagterierne med at teste medarbejdere, transportere testudstyr og også rengøre slagterierne. Nu har Tyson Foods altså alligevel valgt at lukke slagteriet, der dagligt har en produktion på niveau med Danish Crowns Horsens-slagteri.

Blandt landmænd meldes der om store problemer med at få fragtet slagtesvin til andre slagterier, idet disse også allerede er fyldt til randen af kapaciteten.

Emneord

coronavirus

Seneste videoer

Se alle

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle