Analysehus forventer betragteligt fald i europæisk hvedeproduktion

Strategie Grains ude med ny rapport, der forventer fald i den europæiske hvedeproduktion.

Det franske analysehus Strategie Grains udgav torsdag en rapport, hvori de forventer et betragteligt fald i den europæiske hvedeproduktionen for den kommende sæson, 2020-21.

Det skriver Jyske Markets.

Strategie Grains forventer nu, at den europæiske hvedeproduktion den kommende sæson vil lande på et niveau omkring 138,6 mio. tons, mod en tidligere forventning på 139,8 mio. tons. Et fald på knap en procent, til et niveau som ligger fem procent under høsten i indeværende sæson.

Det er specielt den franske og den engelske høst, der står til at falde pænt, mens vilkårene ser bedre ud for Central- og Vesteuropa. Samtidig nedjusterer de også deres forventninger til den europæiske hvedeeksport for kommende sæson til 26 mio. tons, mod 30,6 mio. tons i indeværende.

Som konsekvens af det faldende udbud, og en stigende efterspørgsel forventer SG nu, at forsyningsbalancen lige akkurat vil balancere. Der er stadigvæk en rabat på terminerne ud i kommende sæson, om end den er knap tre procent mindre end samme tid sidste år. Der er selvfølgelig stadigvæk tid til den nye høst, og meget kan stadig ske.

Fald i sojaolie

Udsigten til, at Kina ifølge fase 1 aftalen skal påbegynde deres import af amerikanske landbrugsvarer, var igen i går med til at understøtte priserne i sojabønner og sojaskrå, mens den kraftigt faldende palmeolie fik sojaolien til at falde pænt i løbet af torsdagens indledende handel.

Priserne på sojaolien stabiliserede sig dog en smule i løbet af aftenen, på en dag hvor markederne i forvejen var lidt underdrejede, nu hvor nyheden om 15.000 yderligere smittede skulle fordøjes.

Som nævnt torsdag var det mere en teknikalitet i måden hvorpå man tæller de inficerede der gør, at antallet steg så meget - dødeligheden ligger fortsat omkring 2 procent.

I modsætning til sojabønner og skrå, så kunne hverken hvede eller majs i USA holde det positive momentum fra onsdagens handel.

For majsens vedkommende er der kun et par procent ned til den bund som er blevet afvist et par gange i slutningen af 2019. Den europæiske hvede handlede sidelæns hele dagen, hvor priserne generelt blev understøttet af en styrket dollar.

Dollaren er ikke set stærkere mod euroen siden sommeren 2017, og det er med til holde en hånd under de europæiske priser. Den europæiske raps holdt også fast i den positive tendens fra torsdag, og steg med yderligere en halv procent.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle