Andelsformand: Milliardeksport er i fare på grund af politisk polemik

Danish Crown-formand Erik Bredholt bryder sig slet ikke om den usikkerhed og mange forskellige meldinger, der er om corona og mink-aflivninger fra regeringens side.

Få styr på det, før al polemikken skader vores eksport.

Så klar er meldingen fra en af landets højest placerede andelsbosser; formand for Danish Crown Erik Bredholt.

Han er bekymret for, at tilliden til Danmark, til fødevaresikkerheden og myndighedernes håndtering lider skade som direkte følge hos slagteriselskabets mange eksportkunder verden over.

"Den polemik, der er omkring mink og den usikkerhed, der er omkring håndteringen, er ikke "good news" for os. Det kan jo potentielt gøre, at nogle af de lande, vi sælger til, bliver nervøse for, om Danmark har styr på coronasituationen. Vi kan kun opfordre til, at man så hurtigt som muligt får hold på det her", konstaterer han i en direkte opfordring til de danske politikere, myndigheder og regering.

Præcis hvad han er utilfreds med, konkretiserer han ikke, men siger:

"Det er de fleste bekendt, at de noget forskelligartede meldinger og håndtering, der har været fra regeringens side, kunne man have ønsket sig bedre. Det kunne vi også have ønsket os bedre".

Har sagen kostet på Danish Crowns eksport?

"Nej".

Frygter du, at det vil blive en konsekvens?

"Det håber jeg bestemt ikke. Jeg kan ikke sige noget direkte om, om det har kostet os noget. Men uro og usikkerhed omkring det danske veterinære system og sundhedssystemet generelt er bestemt ikke godt", siger han.

Danish Crown er en af verdens største eksportører af svinekød. Især afsætningen til Asien har selskabet pointeret som afgørende de seneste måneder, idet den europæiske efterspørgsel er stærkt påvirket af coronaens manglende restaurations- og foodservice-omsætning, samt at tyske slagterier er afskåret fra at sælge varer til Asien efter afrikansk svinepest. De må i stedet faldbyde deres varer i Europa.

Emneord

coronavirus , coronavirus mink

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle