Andre slagterier genkender ikke Skares procedure: Opbevarer ikke kød så længe

Hverken Danish Crown eller Himmerlandskød har frossent kød liggende længere end "et par år".

Kød skal helst sælges hurtigst muligt - også selvom det er frossent.

Sådan lyder det fra både Danish Crown og Himmerlandskød, to af landet største kreaturslagterier og konkurrenter til Skare-koncernen, der er kommet i vælten efter en rapport fra Fødevarestyrelsen viser, at Skare Meat Packers har 250 ton kød på lager, der er op til 13 år gammelt.

Og selvom det i sig selv ikke er ulovligt at have så gammelt kød liggende, så er det ikke en praksis de andre store slagterier benytter. Det skriver AgriWatch.

- Danish Crown har helt sikkert ikke ti år gammelt kød liggende, udtaler Jens Hansen, der er pressechef hos Danish Crown.

Ligeledes forklarer ejer og direktør i Himmerlandskød, Lars Rosbjerg Andersen, at man som udgangspunkt sælger kødet som ferske produkter og derfor afsætter dem samme uge, som de er skåret op - derudover ligger kun enkelte varer længere og aldrig mere end et par år, fortæller han til mediet.

Fødevarestyrelsen har nu politianmeldt Skare Meat Packers, hvis kødlager er blevet beslaglagt. Det der gør kødet ulovligt er ikke alderen, men at Skare Meat Packers ikke kan fremvise dokumentation på kødet og dermed sikre sporbarhed, forklarer Fødevarestyrelsen.

/kold

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle