Antallet af markbrande er faldet markant

Det er knap så tørt som sidste år. I 2018 blev brandvæsnet kaldt ud til i alt 730 markbrande. Samme tal for i år lyder på 31 markbrande.

Det er stadig tørt over det meste af Danmark.

Ifølge DMI er tørkeindekset højt og ligger over størstedelen af Danmark på mellem syv og ni. Enkelte steder i Nordsjælland og omkring Limfjorden er indekset faldet ned til en seks - syv stykker. 

Men selvom der stadig er risiko for markbrande, er det langt fra lige så tørt som sidste sommer.

Antallet af markbrande er nemlig faldet markant, efter brandvæsnet sidste år rykkede ud til et rekordhøjt antal natur- og markbrande. 

I de tre måneder maj, juni og juli sidste år blev beredskabet på landsplan kaldt ud til hele 730 markbrande, hvilket Beredskabsstyrelsen selv kalder en rekord. Det skriver Tv2 Østjylland.

Til sammenligning er brandvæsnet i samme periode i år kaldt ud til 31 markbrande på landsplan.

Nogle kan måske mene, at der er kommet regn nok over den seneste periode, men det er stadig tørt i markerne:

"Især byboere er ikke klar over det. Når der er kommet en lille byge, tænker de: 'Nu har I fået vand nok', og det har vi bare ikke. Vi mangler måske 300 millimeter", siger teknisk rådgiver hos rådgivningsfirmaet LMO, Hans Thostrup til Tv2 Østjylland.

For at gøre opmærksom på den stadige risiko har Seges i samarbejde med Danske Beredskaber samlet en række gode råd til at nedsætte risikoen for markbrande.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle