Arla: Vi har 10 års forspring på guldrandet ingrediensforretning

Ingrediensforretningen - der er Arlas guldæg - er beskyttet af patenter, og der er få spiller på området.

Arla satser kæmpe summer på at udvide deres produktion af proteinprodukter og ingredienser på baggrund af valle, et overskudsprodukt fra osteproduktionen.

Arla Foods Ingredients investerer 100 mio. euro - svarende til 750 mio. kr. - i ny teknologi og kapacitetsudvidelser til produktion af naturlige valleproteiningredienser til den globale fødevareindustri.

Landbrugsavisen.dk har spurgt, hvordan Arla kan være sikker på, at ingrediensforretningen fortsat bliver et guldæg ind i fremtiden – så det berettiger tunge investeringer med lang tilbagebetalingstid.

“Vi har 10 år, hvor vi vil halte bagefter i forhold til, hvad aktørerne i markedet efterspørger”, siger Natalie Knight, finansdirektør for Arla.

Hun siger, at eksempelvis FrieslandCampina er en spiller på markedet – men slet ikke på niveau med Arla, som hun kalder markedsleder.

”Det er et område, hvor der betydeligt højere indtjeningsmarginer”, siger hun.

Hvordan kan I føle jer trygge på at bevare forspringet? Vil det ikke få andre aktører til at investere, hvis marginerne er høje?

“Ingrediensmarkedet er kendetegnende ved, at der er høje adgangsbarrierer, og der er mange rettigheder forbundet med produktionen, og der er ikke mange aktører”, siger Natalie Knight, der siger, at Arla har flere patenter forbundet med produktionsteknologierne.

 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle