Arla vil bygge kæmpe vallefabrik i USA

Arla Foods Ingredients arbejder på at skabe et gennembrud i USA, hvor man vil bygge vallefabrik.

Forleden kunne Arla Foods annoncere, at man arbejder på at udarbejde et strategisk arbejde med det amerikanske mejeri Foremost Farms, og at man havde underskrevet en hensigtserklæring med det amerikanske firma.

Onsdag skriver Jyllands-Posten så, at samarbejdet blandt andet betyder, at Arlas særligt profitable datterselskab, Arla Foods Ingredients, skal forarbejde valle på en ny fabrik i USA.

"Hvis det hele falder på plads som ventet, vil samarbejdet med Foremost Farms give os det gennembrud, vi har arbejdet på så længe i USA", siger Henrik Andersen, adm. direktør for Arla Foods Ingredients til Jyllands-Posten, og fortsætter:

"Samarbejdet med Foremost Farms giver os adgang til 1,8 mia. liter valle, som vi vil forarbejde på en fabrik, vi efter planen går i gang med at bygge i foråret 2019. Fabrikken ventes at stå klar i begyndelsen af 2021 og vil til den tid kunne generere en omsætning i niveauet 200 mio. dollars (1,3 mia. kr., red.)".

Hvad fabrikken kommer til at koste, vil direktøren ikke afsløre overfor avisen, mens han oplyser, at fabrikken kommer til at producere 12.000 tons protein og 60.000 tons laktose baseret på kvaliteten af vallen, Foremost Farms leverer.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle